ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

«Η αυτοδιοίκηση κωλυσιεργεί σε σχέση με την αδειοδότηση των ιαματικών πηγών»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Η αυτοδιοίκηση κωλυσιεργεί σε σχέση με την αδειοδότηση των ιαματικών πηγών»

Σε κωλυσιεργία της τοπικής αυτοδιοίκησης απόδωσε τον κίνδυνο να κλείσουν δημοτικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται ιαματικές πηγές ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Μάρκος Δανάς, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.


Αναφορικά με τον κίνδυνο να αναστείλουν την λειτουργία τους οι ιαματικές πηγές στο Πόζαρ ο κ. Δανάς ανέφερε πως από το 2018 έχει ψηφιστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, και οι διοικήσεις των πηγών έχουν ενημερωθεί εγκαίρως για το τι πρέπει να κάνουν.

«Οι ιαματικές πηγές όπως όλα τα τουριστικά καταλύματα οφείλουν να έχουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ), είναι και απαίτηση των πελατών τους να είναι αδειοδοτημένα» ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι «υπάρχουν πηγές οι οποίες κινδυνεύουν με κλείσιμο πάει να πει ότι κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους».

Σε σχέση με τα λουτρά Πόζαρ δήλωσε πως «υπάρχει τρόπος με ένδικα μέσα ο δήμος να πάρει αναστολές και στη διάρκεια αυτών των μηνών που θα παίρνει τις αναστολές να ασχοληθεί σοβαρά για να παράγει τις μελέτες και τις αναλύσεις έτσι ώστε να κατατεθούν στο υπουργείο και να πάρουν το ΕΣΛ».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες ο κ. Δανάς τόνισε πως «η πηγή κλείνει από μόνη της αν δεν έχει ΕΣΛ, κανένα υπουργείο δεν κλείνει καμία πηγή». «Το μεγάλος μας άγχος τόσα χρόνια και αυτό που καταφέραμε ήταν να ψηφιστούν υπουργικές αποφάσεις και νόμοι που θα μας έβαζαν σε μια σειρά για να δημιουργήσουμε κλάδο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Τώρα που υπάρχουν νόμοι πολύ απλά θα τους ακολουθήσουν, όσο επίπονο και αν είναι αυτό. Ο διαχειριστής είναι ο δήμος και θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά.  Οφείλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δει τα πράγματα τεχνοκρατικά. Η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε τις αποφάσεις και ψήφισε νόμους και η νέα πρέπει να τους εφαρμόσει» δήλωσε στη συνέχεια.

«Η απαξίωση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης των νόμων. Δεν κατάφεραν απ’ ότι φαίνεται να εμπεδωθούν.  Έχουμε πλέον θεσμικό πλαίσιο και οφείλουμε να το εφαρμόζουμε» τόνισε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ενώ εξέφρασε την άποψη πως είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο για έναν δήμο να λειτουργήσει μια ιαματική πηγή και θα πρέπει να εξετάσει την ενοικίαση της σε κάποιον ιδιώτη που θα γνωρίζει το αντικείμενο.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο