ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Γ. Μπαλμπακάκης: Τώρα βλέπουν ότι το προσφυγικό είναι πρόβλημα ανθρωπιστικό, όχι πολιτικό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Μπαλμπακάκης: Τώρα βλέπουν ότι το προσφυγικό είναι πρόβλημα ανθρωπιστικό, όχι πολιτικό

Τώρα που διαχειρίζονται το προσφυγικό, βλέπουν ότι είναι πρόβλημα ανθρωπιστικό, όχι πολιτικό, δεν έπρεπε να καλλιεργείται η διχόνοια που τελικά οδηγεί μία γυναίκα από την Πεντέλη να μην σκέφτεται τις αντίστοιχες στην Μυτιλήνη, πρέπει να το δούμε αλλιώς, είπε ο πρώην διοικητής της Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.


«Πρέπει να δούμε την καθαρά ανθρωπιστική πλευρά, να μην το κάνουμε πολιτικό το θέμα. Ο άλλος απέναντι τους χρησιμοποιεί, απειλεί ολόκληρη Ευρώπη … πρέπει να το δούμε αλλιώς», τόνισε επανειλημμένα ο κ. Μπαλμπακάκης στην διάρκεια της συνέντευξης.

Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των ροών ανθρώπων προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι μέχρι τον περασμένο Ιούνιο ήταν 50% κάτω σε σχέση με το 2018, «μας ξένιζε, προσπαθούσαμε να καταλάβουμε γιατί … από τις 10 Ιουλίου και μετά, αυξήθηκαν, 300, ακόμη και 500 άτομα την ημέρα … από απέναντι μάλλον άλλαξαν τα σχέδιά τους», ενώ  με την αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης, «οι μεταφορές προς την ηπειρωτική Ελλάδα γίνονται με πιο αργούς ρυθμούς … τώρα που υπάρχουν άνθρωποι που διαχειρίζονται το πρόβλημα, που βλέπουν ότι είναι ανθρωπιστικό και όχι πολιτικό, προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα». Παράλληλα, σε άλλο σημείο υπογράμμισε τα εμπόδια και την έλλειψη συνεργασίας από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Για την επιστολή της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης που το ρατσιστικό της περιεχόμενο τελικά οδήγησε την ΝΔ να πάρει αποστάσεις και την ίδια στην παραίτηση, ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε τώρα τι ζόρι τραβάει αυτή η γυναίκα, από την Πεντέλη να βγάλει αυτή την ανακοίνωση… Δεν σκέφτεται τις αντίστοιχες κυρίες στη Λέσβο; Αυτοί οι άνθρωποι, τι τραβάνε τόσο καιρό; Λέει “μην μας αγγίξετε εμάς”… φανταστείτε τι διχόνοια έχει επικρατήσει…».

Τόνισε επίσης για την παραβατικότητα που προβάλλεται υπέρμετρα από τα ΜΜΕ, ότι τον τελευταίο χρόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων είχε πλέον προβλεφθεί να αντιμετωπίζονται έγκαιρα. «Μέσα στους Αφγανούς και τους Σύριους, την πλειονότητα, υπήρχαν ελάχιστοι … δεν ήταν τόσο τρομερά τα πράγματα … μου έκανε εντύπωση ότι τα ΜΜΕ έδιναν έμφαση εκεί. Δεν έβλεπαν τις άλλες οικογένειες που παλεύανε, τα παιδιά στα σχολεία, που μάθαιναν ακόμη και μουσική -δώσαμε και συναυλίες, κανένας δεν είπε τίποτε γι’ αυτό», για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι τα παραπάνω αφορούσαν 500 παιδιά και «15 συναυλίες σε διάφορα σημεία στην πόλη». Αντίστοιχα, έγινε τουρνουά ποδοσφαίρου με το Barcelona Foundation, χρηματοδοτούσε την χρήση ιδιωτικού καμπ δίπλα, για να πηγαίνουν να παίζουν τα προσφυγόπουλα, όπως είπε ο ίδιος.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο