ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

«Η κυβέρνηση θέλει να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Η κυβέρνηση θέλει να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες»

Με απόφαση δημάρχου θα μπορούν πλέον ιδιώτες να αναλαμβάνουν την καθαριότητα των δήμων, σύμφωνα με την ρύθμιση που εισάγει η κυβέρνηση στο λεγόμενο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο. Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φούντας.


Όπως ανέφερε ο κ. Φούντας, μέχρι σήμερα για να εμπλακεί ιδιώτης σε υπηρεσίες του δήμου απαιτούνταν αιτιολογημένη έκθεση, δηλαδή η υπηρεσία έπρεπε να αναφέρει διαπιστωμένη αδυναμία προκειμένου να εισέλθει βοήθεια ιδιώτη. Η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση όμως αφαιρεί την αιτιολόγηση και πλέον θα αρκεί η επιλογή του εκάστοτε δημάρχου για την εμπλοκή ιδιώτη στις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου

«Πλέον ο ιδιώτης μπορεί να εισέλθει ανά πάσα στιγμή εάν το κρίνει αναγκαίο ο δήμαρχος» ανέφερε ο κ. Φούντας, ενώ χαρακτήρισε «οξύμωρη» τη συγκεκριμένη ρύθμιση καθώς οι δήμοι της χώρας είναι εν αναμονή της ορκωμοσίας των νεοπροσληφθέντων μόνιμων υπαλλήλων που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Η χρονική στιγμή δεν δικαιολογεί αυτές τις διατάξεις. Η κυβέρνηση θέλει να εκχωρήσει τις υπηρεσίες αυτές σε ιδιώτες, είναι φανερό» διαπίστωσε ο κ. Φούντας και τόνισε ότι η εκχώρηση έργου σε ιδιώτες δεν συμφέρει τους δημότες καθώς «τα ποσά που θα παίρνει ο ιδιώτης θα είναι μεγαλύτερα από το κόστος του δήμου για μόνιμο προσωπικό».

Αναφορικά με την στάση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε επαφή με τον εντεταλμένο σύμβουλο καθαριότητας, Νίκος Ζεϊμπέκης, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Φούντα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόθεση της διοίκησης να εμπλέξει ιδιώτες στην καθαριότητα. Παράλληλα ο κ. Φούντας υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις του σημερινού δημάρχου Κ. Ζέρβα πως δεν θα επιλέξει ιδιώτες στην καθαριότητα.

Τέλος, το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης προγραμματίζει να παρέμβει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ζητήσουν να τοποθετηθούν οι παρατάξεις στο θέμα.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο