ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Φ. Κουβέλης: Αριστερά όχι περιχαρακωμένη, αλλά προωθητική, κυβερνώσα Αριστερά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Φ. Κουβέλης: Αριστερά όχι περιχαρακωμένη, αλλά προωθητική, κυβερνώσα Αριστερά

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον μετασχηματισμό του πρέπει να εκφράσει μία Αριστερά ανοιχτή και ευρύχωρη, να εκφράζονται συμμετοχικά και να συμπορεύονται όσο το δυνατόν ευρύτερες δυνάμεις, ικανές να μετακινούν συνεχώς την πολιτική σε ουσιαστική προοδευτική κατεύθυνση, μία Αριστερά όχι περιχαρακωμένη, αλλά προωθητική, κυβερνώσα Αριστερά, είπε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «ικανοποιητική την πορεία και την εξέλιξη» της προσπάθειας συγκρότησης μίας ευρείας προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης εντός του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ώστε να αντιστοιχεί με το πρόσφατο εκλογικό του ποσοστό και την ηγετική του θέση στον χώρο.

Οι πολίτες που επέλεξαν στην κάλπη τον ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αποτελέσουν την συλλογική δύναμη εντός της κοινωνίας, να είναι οργανωμένοι σε ένα κόμμα μαζικό, με στρατηγικό σχέδιο», όπως τόνισε ο ίδιος.

Με την ψήφο τους, συνέχισε, εξέφρασαν «την συγκεκριμένη θέλησή τους για μία προοδευτική πολιτική, με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά ... και πρέπει να έχουν την πολιτική τους αντιπροσώπευση, με διάφορες μορφές, στο πλαίσιο ενός κόμματος που ορίζεται από την αριστερή, προοδευτική πολιτική, που διαρκώς θα ανανεώνεται και ενισχύεται εξελικτικά».

«Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ» κατά τον κ. Κουβέλη «πρέπει να προωθήσει και να εκφράσει μία Αριστερά ανοιχτή και ευρύχωρη ... να εκφράζονται συμμετοχικά και να συμπορεύονται όσο το δυνατόν ευρύτερες (αριστερές, σοσιαλιστικές, προοδευτικές και οικολογικές) δυνάμεις, που θα μπορούν να οικοδομήσουν ένα πλατύ, προοδευτικό ρεύμα, ικανό να μετακινεί συνεχώς την πολιτική σε ουσιαστική προοδευτική κατεύθυνση. Μία Αριστερά όχι περιχαρακωμένη, αλλά προωθητική, με το στοιχείο που λέμε "κυβερνώσα Αριστερά"».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο