ΕΡΓΑΣΙΑ | Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019

Διαδηλώνουν στο κέντρο οι.... «300 της Πειραιώς»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Διαδηλώνουν στο κέντρο οι.... «300 της Πειραιώς»

Με κινητοποίηση και διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 300 εργαζόμενοι της Πειραιώς που αρνήθηκαν να μετακινηθούν σε εισπρακτική εταιρεία και η τράπεζα παρά την συμφωνία με την ΟΤΟΕ αρνείται να εντάξει σε οργανικές θέσεις, όπως είπε ο εκπρόσωπός τους Μ. Μπεμπένης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Οι «300» της Περαιώς κατά την τράπεζα έχουν κάνει ένα σοβαρό αμάρτημα, είπε ο κ. Μπεμπένης: αρνήθηκαν να πάνε να δουλέψουν σε εισπρακτική. Και ενώ υπήρχε σαφής και ξεκάθαρη συμφωνία της τράπεζας με την ΟΤΟΕ ότι οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν θα αξιοποιηθούν από την τράπεζα σύμφωνα με τον Κανονισμό Εργασίας, η Πειραιώς φέρεται εκδικητικά στους συναδέλφους και τους έχει επτά εβδομάδες χωρίς να έχουν τοποθετηθεί σε κάποια οργανική θέση, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Η Πειραιώς ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν θέσεις, την στιγμή που γίνονται προσλήψεις και υπάρχουν υποστελεχωμένα καταστήματα στην Πειραιώς και ταλαιπωρείται το πελατειακό κοινό, τόνισε ο κ. Μπεμπένης, τους λέει «δεν ξέρω τι να σε κάνω, αν θέλεις φύγε με μία εθελούσια, ή αν θες από την Αθήνα μπορεί να πας π.χ. στη Λέρο, στη Σαντορίνη, στον Αρχάγγελο της Ρόδου. Ή από την Θεσσαλονίκη να πας στην Αγία Μαρίνα Χανίων, ή τις Μοίρες, για να δουλέψεις», να διαλύσεις την οικογένειά σου, να παρατήσεις τα παιδιά σου, για εργαζόμενους που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν παιδιά ΑΜΕΑ, έχουν πιστοποιημένα προβλήματα υγείας, όπως σημείωσε.

Το πρωί της Τρίτης, οι εργαζόμενοι της Πειραιώς διαδήλωσαν εκ νέους έξω από το κεντρικό κατάστημα της Πειραιώς στην Πανεπιστημίου, απέναντι από τα Προπύλαια και μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μπεμπένης, μοίρασαν στους διερχόμενους πολίτες ενημερωτικό υλικό για τις θέσεις τους και τον εννεάμηνο αγώνα τους, από τον Ιανουάριο.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο