| Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019

Η νίκη του Die Linke στη Θουριγγία αποτελεί επιβράβευση των προοδευτικών συνεργασιών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η νίκη του Die Linke στη Θουριγγία αποτελεί επιβράβευση των προοδευτικών συνεργασιών

 Η πρωτιά και το 30% της αριστεράς στη Θουριγγία αποτελεί επιβράβευση της πολιτικής προοδευτικών συνεργασιών, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τα αποτελέσματα των εκλογών στο κρατίδιο της Θουριγγίας στη Γερμανία όπου το αριστερό κόμμα Die Linke, βγήκε πρώτο.


«Η Αριστερά 1η δύναμη με 29,5%, στις εκλογές στην Θουριγγία», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, επισημαίνοντας πως «Είναι το μόνο κρατίδιο της Γερμανίας, που από το 2014 έχει αριστερό Πρωθυπουργό, τον Μπόντο Ράμελο και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Η Θουριγγία, όπως κ ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν το δρόμο!» είπε καταλήγοντας.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία ήρθε δεύτερο κόμμα με 24% υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Πτώση σημείωσε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα με το ιστορικά χαμηλό 22,5% ενώ καθίζηση υπέστη και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο συγκέντρωσε 8,5 %. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ πολλοί εκπρόσωποι της κοινότητας των Εβραίων εξέφρασαν μετά το αποτέλεσμα την ανησυχία τους. Η άνοδος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) «είναι ένα νέο τρομακτικό μήνυμα, το οποίο προκαλεί φόβους για νέα ενίσχυση των τάσεων και των νοοτροπιών της ακροδεξιάς στη Γερμανία», δήλωσε ο Κρίστοφ Χόιμπνερ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Άουσβιτς, μια οργάνωση που ίδρυσαν επιζήσαντες του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς- Μπίρκεναου. «Υπάρχει πρόβλημα στις περιοχές στις οποίες ένα τέτοιο κόμμα γιορτάζει επιτυχίες», σχολίασε η Σαρλότε Κνόμπλοχ πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας του Μονάχου σε ανακοίνωσή της. «Η διάβρωση της δημοκρατικής κουλτούρας συνεχίζεται», τόνισε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος στο κρατίδιο της θουριγγίας,  Μπγιορν Χέκε, έχει κατηγορηθεί ότι προετοίμασε το ιδεολογικό πεδίο για τον δράστη της επίθεσης στο Χάλε. Το 2017 είχε μάλιστα χαρακτηρίσει το Μνημείο του Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στο Βερολίνο «μνημείο ντροπής». «Πολλοί ψηφοφόροι στήριξαν ένα κόμμα που προετοιμάζει εδώ και χρόνια το πεδίο για τους αποκλεισμούς και τη βία της ακροδεξιάς», εξήγησε η πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας του Μονάχου κατηγορώντας  ο για υποκίνηση «στο μίσος εναντίον των μειονοτήτων». «Όποιος ψήφισε το AfD γνώριζε ακριβώς τι έκανε», είπε καταλήγοντας.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο