| Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019

Σ. Κούλογλου: Ανίκανη η Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Κούλογλου: Ανίκανη η Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία

Για ανικανότητα κατηγόρησε την Ε.Ε. ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη διαδικτυακή τηλεόραση της Humanité, με θέμα τον πόλεμο στη Συρία και τη στάση της ΕΕ.


Ο κ. Κούλογλου τόνισε πως η Ε.Ε. ενέδωσε στο θέμα των προσφύγων με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο θέμα ως εργαλείο για να εκβιάζει τους πάντες. Παράλληλα, επεσήμανε τον κίνδυνο να επιστρέψουν οι τζιχαντιστές στην Ευρώπη. Χαρακτήρισε θετικό το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη της στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι αρκετό. «Η εμπειρία μου από την Ευρωβουλή είναι ότι μιλάμε πολύ και κάνουμε πολύ λίγα. Σε αυτό το ψήφισμα μιλάμε για εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, τη στιγμή που ευρωπαϊκές χώρες πωλούν όπλα στην Τουρκία και τώρα σκοτώνουν με αυτά. Δεν είναι αρκετό. Μιλάμε για μια ευρωπαϊκή ηγεσία που δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αλλιώς το θέμα των προσφύγων θα είχε λυθεί εδώ και πολύ καιρό. Τώρα έχουμε τον Ερντογάν να εκβιάζει πως θα στείλει όλους τους πρόσφυγες στην Ευρώπη»,  ανέφερε.

«Δεν αρκούν τα λόγια της καταδίκης, αλλά χρειάζονται έργα: στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις, αποτελεσματικό εμπάργκο όπλων» ανέφερε πριν λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχολιάζοντας τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία και πρόσθεσε πως «υπάρχει  μια ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, εδώ και μερικούς μήνες, στην οποία συνέβαλλαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος Αναστασιάδης». «Είναι ώρα να εξειδικευτεί και να εφαρμοστεί. Και αυτό, δυστυχώς, το εμποδίζουν για κυνικά οικονομικά συμφέροντα κυβερνήσεις, όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ας είμαστε ειλικρινείς!» είπε καταλήγοντας.

Σε μία περίοδο,  όπου η Τουρκία απομακρύνεται από την Δύση και αποφασίσει να παρακάμψει το Διεθνές Δίκαιο εισβάλλοντας στη Συρία, αγνοώντας το αν με αυτή την πρωτοβουλία, με αυτή την επιλογή δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερες προσφυγικές ροές και προφανώς αγνοώντας το αν επιδεινώνεται η κρίση ασφάλειας στην περιοχή {...}το εγχείρημα της ευρωαραβικής συνεργασίας είναι ακόμα πιο δύσκολο τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην 4η διάσκεψη του ευρωαραβικού συνδέσμου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην περιοχή. «Πρέπει να βρεθούμε μαζί απέναντι σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δίκαιου και το κοινό μήνυμα στην Τουρκία πρέπει να είναι σαφές, είτε αφορά την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, είτε αφορά την εισβολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο