| Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019

Δ. Παπαδημούλης: Τι μέτρα έχει λάβει η Κομισιόν για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis;


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Παπαδημούλης: Τι μέτρα έχει λάβει η Κομισιόν για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis;

Στην Κομισιόν φέρνει με ερώτησή του ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, την υπόθεση διερεύνησης των αθέμιτων πρακτικών της εταιρίας Novartis, η οποία απασχολεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τις ελληνικές δικαστικές αρχές.


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και ύστερα από την αποκαλυπτική έρευνα της ελβετικής τηλεόρασης, στην οποία στελέχη της Novartis και προστατευόμενοι μάρτυρες αποκαλύπτουν τις παράνομες πρακτικές της εταιρίας -μεταξύ άλλων δωροδοκία γιατρών και κρατικών λειτουργών, κατευθυνόμενη υπερσυνταγογράφηση και υπερκοστολόγηση φαρμάκων- ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά να μάθει από την Επιτροπή «τι μέτρα έχει λάβει η ίδια, αλλά και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, για τη διερεύνηση της υπόθεσης και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή». Επιπλέον, ρωτά για το αν «η Επιτροπή και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές σκοπεύουν να συνεργαστούν με τις εθνικές αρχές των κρατών-μελών αλλά, και τις αμερικανικές αρχές για την πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης και την επιβολή κυρώσεων».

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τονίζει πως «σε πρόσφατο βίντεο-ντοκουμέντο της ελβετικής τηλεόρασης 1 στελέχη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis αποκαλύπτουν ότι δωροδοκούσε χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς με σκοπό, μεταξύ άλλων, την προώθησή της στην αγορά φαρμακευτικών προϊόντων, την κατευθυνόμενη υπερσυνταγογράφηση και την υπερκοστολόγηση φαρμάκων στην Ευρώπη. Οι παραπάνω αθέμιτες πρακτικές εγείρουν σοβαρές υπόνοιες υπέρογκων καταχρήσεων δημοσίου χρήματος των ασφαλιστικών οργανισμών και πιθανώς κονδυλίων της ΕΕ».

Η θεωρία περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis καταρρέει με τις τελευταίες αποκαλύψεις, τόνισε πρόσφατα ο Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Καθημερινή. Το έγγραφο υπογράφει η επικεφαλής της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και αναφέρει ότι δύο από τους προστατευόμενους μάρτυρες έχουν ήδη καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και ότι «είχαν πρόσβαση και γνώση σε αποδεικτικό υλικό αναφορικά με δωροδοκίες που έλαβαν χώρα από πλευράς Novartis, σε αξιωματούχους στην Ελλάδα».

«Αλίμονο αν, μετά από αυτά, μιλάει κανείς για σκευωρία με τη συμμετοχή των διωκτικών αρχών του FBI», υπογράμμισε, μιλώντας στον 9,84, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε, ακόμη, ότι κάποιοι στην κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρούν να συσκοτίσουν την υπόθεση και αυτό δεν γίνεται ερήμην του κυρίου Μητσοτάκη.  
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο