| Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019

Κ. Αρβανίτης: Ο Μητσοτάκης δεν χτυπάει απλά έναν οργανισμό, το ΚΕΘΕΑ, αλλά το μοντέλο του


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Αρβανίτης: Ο Μητσοτάκης δεν χτυπάει απλά έναν οργανισμό, το ΚΕΘΕΑ, αλλά το μοντέλο του

Ο Μητσοτάκης δεν χτυπάει απλά έναν οργανισμό, το ΚΕΘΕΑ, αλλά το μοντέλο του, την ψυχή του, τις ιδέες του τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική συμμαχία Κώστας Αρβανίτης , αναφορικά με το διορισμό της νέας διοίκησης του ΚΕΘΕΑ.


Αναφέρει πως «ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με εντολή Μητσοτάκη και αψηφώντας επιδεικτικά το παλιρροιακό κύμα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο ανακοινώνει τα ονόματα του νέου, διορισμένου Δ.Σ. του οργανισμού».

«Με το σκοτάδι της νύχτας είχε βγει και η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Νύχτα, άλλωστε, γίνονται τα πραξικοπήματα. Μπροστά στον συγκεντρωτισμό του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη η κοινωνική κατακραυγή είναι ποσότητα αμελητέα. Ο Μητσοτάκης δεν χτυπάει απλά έναν οργανισμό, το ΚΕΘΕΑ, αλλά το μοντέλο του, την ψυχή του, τις ιδέες του. Δεν ξέρει όμως ότι οι ιδέες είναι ανίκητες», καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόεδρος του οργανισμού διορίσθηκε το στέλεχος της ΝΔ Χρίστος Λιάπης.

Σχολιάζοντας την αν ανακοίνωση του Υπουργείου οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως «ο εισηγητής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ενδύεται τον ρόλο του θεματοφύλακα της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, της «αυτοδιαχείρισης», του «επιστημονικού έργου», των «στεγνών προγραμμάτων». Ακόμα και της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΘΕΑ –αφού φυσικά φρόντισε πρώτα να της στερήσει το δικαίωμα ψήφου και εκλογής του ΔΣ του Οργανισμού».

 Τονίζουν ακόμα ότι «δεν γνωρίζουμε αν πείθει κάποιους ο Υπουργός. Σίγουρα πάντως δεν πείθει το ΚΕΘΕΑ, τα μέλη του, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές. Ούτε και τους δεκάδες κοινωνικούς, επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς από όλη την Ελλάδα και όλο το πολιτικό φάσμα -συμπεριλαμβανομένης της κυβερνητικής παράταξης- που εξέδωσαν ψηφίσματα και ανακοινώσεις ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Ούτε τους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν για τον ίδιο λόγο διαδικτυακά ή εκδήλωσαν με ποικίλα  μέσα και τρόπους την υποστήριξή τους προς τον Οργανισμό».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο