ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019

Στ. Κούλογλου: Το ντοκιμαντέρ αποδεικνύει ότι δεν είναι σκευωρία το σκάνδαλο Novartis


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Στ. Κούλογλου: Το ντοκιμαντέρ αποδεικνύει ότι δεν είναι σκευωρία το σκάνδαλο Novartis

Για το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής Τηλεόρασης και για το σκάνδαλο της Novartis μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ από την Οργάνωση Μελών Θερμαϊκού του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Παρασκευής.


Όπως ανέφερε ο κ. Κούλογλου πρόκειται για «ένα ντοκιμαντέρ το οποίο δείχνει γιατί ο ελληνικός λαός πλήρωνε απίστευτα ποσά για την φαρμακευτική του δαπάνη, και μάλιστα πολύ περισσότερα από χώρες ανάλογου οικονομικού και πληθυσμιακού μεγέθους» και «αυτή η δαπάνη αυξήθηκε ακόμα και όταν η χώρα χρεοκόπησε, αυτά όλα αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ, υπάρχουν απαντήσεις»

«Έχουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες.  Το ντοκιμαντέρ αποδεικνύει ότι δεν είναι σκευωρία το σκάνδαλο Novartis, και το αποδεικνύει με έναν εμπεριστατωμένο, αξιόπιστο και δημοσιογραφικό τρόπο. Δεν προβλήθηκε καθόλου από τα ελληνικά ΜΜΕ» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής.

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην προκαταρκτική επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο ο κ.  Κούλογλου άσκησε σκληρή κριτική στο Κίνημα Αλλαγής δηλώνοντας πως «είναι προφανές γιατί κρατά αυτή τη στάση, διότι ένα από τα στελέχη του, ο κ. Λοβέρδος, βρίσκεται κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή, και βέβαια δεν είναι μόνο κ. Λοβέρδος, είναι ένα ολόκληρο σύστημα που έθρεψε την διαφθορά, και αυτό το σύστημα γιγαντώθηκε επί ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουν να το παραδεχτούν, δεν έχουν ζητήσει ποτέ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό  για το γεγονός ότι επιφανή στελέχη τους βρίσκονται στη φυλακή».

«Προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους και για αυτό τον λόγο έχουν κρατήσει αυτή την ιδιαίτερα απεχθή στάση και στην υπόθεση της προκαταρκτικής επιτροπής» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πέσει, και δεν θα πέσει στην παγίδα της διαφθοράς και του συστήματος της διαπλοκής. Η παγίδα είναι να εκφυλιστεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και αντί να συζητήσουμε για την υπόθεση του σκανδάλου να συζητάμε για τον αν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος θα είναι μέσα στην επιτροπή ή όχι» ανέφερε στη συνέχεια.

«Εμείς και με αυτό το «πραξικόπημα» θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την ουσία της υπόθεσης, η οποία είναι ότι την ώρα που οι έλληνες δεν είχαν ένα ευρώ για να αγοράσουν τα φάρμακα τους η Novartis ξεπληρώθηκε 140 εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο και κατάφερε δέκα καινούργια φάρμακα της να εγκριθούν από το ελληνικό δημόσιο, φάρμακα που είχαν πολύ μεγαλύτερη τιμή από τα φάρμακα άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την διαχείριση της κυβέρνησης στο προσφυγικό ο κ. Κούλογλου εκτίμησε πως «η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα στη θάλασσα του Αιγαίου, διότι δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα και είχε και μια ιδεοληψία η οποία ήταν ότι εάν κανείς είναι αυστηρός με τους πρόσφυγες θα σταματήσουν και τα προσφυγικά ρεύματα».

Χαρακτήρισε τραγικό λάθος την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Θέλουν να πιστεύουν ότι όλα τα πράγματα στη ζωή είναι θέμα αστυνομίας, αυτό τους έχει μείνει από παλιά, από την χωροφυλακή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουν το θάρρος και την πολιτική εντιμότητα να πουν ότι ένα κομμάτι των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα θα μείνουν στην Ελλάδα. Δεν θέλουν να το πουν, γιατί τότε θα έπρεπε να κάνουν κινήσεις ενσωμάτωσης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί όχι απλά δεν το κάνανε αλλά πήραν και το ΑΜΚΑ» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Κούλογλου και τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, γιατί το προσφυγικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με την επικοινωνία ούτε με την αστυνομία».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο