ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019

Ο Βιμ Μέρτενς, η επέτειος και η σκέψη του


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ο Βιμ Μέρτενς, η επέτειος και η σκέψη του

Καλεσμένος στο στούντιο του 105,5 Στο Κόκκινο, ο Βιμ Μέρτενς μίλησε για τη σημασία που έχει η Ελλάδα στη μουσική του, τον τρόπο που συνθέτει και αποφασίζει τους πρωτότυπους τίτλους των συνθέσεών του, τη διαδρομή από τα Οικονομικά ως την σύνθεση, σε μία εφ` όλης της ύλης συζήτηση με τους Αντώνη Φράγκο και Μανόλη Πολέντα.


Με αφορμή την πρόσφατη συναυλία του στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ ο Βιμ Μέρτενς μίλησε εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Πολιτιστικές Παράλληλοι», στον Αντώνη Φράγκο και τον Μανόλη Πολέντα.

Για τη σημασία που έχει η Ελλάδα στη μουσική του από την πρώτη του εμφάνιση στον Λυκαβηττό το 1992 μέχρι σήμερα, για τον τρόπο που συνθέτει και αποφασίζει για τους πρωτότυπους τίτλους των συνθέσεών του. Για το πώς έφτασε στη σύνθεση έπειτα από σπουδές στα Οικονομικά αλλά και για τους λόγους στους οποίους οφείλεται η ευρεία αποδοχή ενός είδους μουσικής, της μουσικής του, αν και απευθύνεται μάλλον σε έναν μικρόκοσμο με ειδικές γνώσεις και γούστο στη μουσική.

Προανήγγειλε επίσης την επικείμενη –τις επόμενες μέρες– κυκλοφορία ενός επετειακού πακέτου με κείμενά του, δίσκους και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019 στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο