| Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Κ. Αρβανίτης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Αρβανίτης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα για το προσφυγικό αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά άγνοια της πραγματικότητας και παγερή αδιαφορία για την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος. Και φυσικά, πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη διαχείριση του προσφυγικού.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι οι άνθρωποι που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα δεν θα ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια ενώ προανήγγειλε την κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία έκανε λόγο για ασάφεια και διαρκή αντιφατικότητα  σε σχέση με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Ο κ. Πέτσας υποσχέθηκε 10.000 επαναπροωθήσεις μέχρι το τέλος του ‘20, παραλείποντας να διευκρινίσει το πώς και το προς τα πού. Συμφωνία, πάντως, που να δεσμεύει οποιαδήποτε χώρα να δεχθεί αυτό τον αριθμό, δεν υπάρχει. Και όταν του τέθηκε ερώτηση επ’ αυτού, δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Ο Κώστας Αρβανίτης σημείωσε πως «Θα περιμέναμε να έχουν το θάρρος της γνώμης, της πολιτικής και των πρακτικών τους, και να δηλώσουν χωρίς περιστροφές ότι όταν μιλούν, παραδείγματος χάριν, για «προαναχωρησιακά κέντρα», στην πραγματικότητα εννοούν νέα κέντρα κράτησης, καινούριες Αμυγδαλέζες. Το πόσες, τί είδους και σε ποιο βαθμό θα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, μένει να το μάθουμε. Η και όχι. Διότι αν ο κ. Πέτσας δεν θέλει, δεν θα απαντήσει. «Δεν χρειάζονται εξηγήσεις, είμαστε κυβέρνηση».

«Η Νέα Δημοκρατία μπόλιασε τον φασισμό στην κοινωνία και τώρα πνίγεται από το αντιπροσφυγικό κύμα που η ίδια δημιούργησε» είπε καταλήγοντας ο Κώστας Αρβανίτης.

Ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης,  άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα και τον απαράδεκτο, αντιπροσφυγικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο