| Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Η νέα κοινωνική ατζέντα που θα προτείνουμε, πρέπει να ενσωματώνει ελπίδα και όραμα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η νέα κοινωνική ατζέντα που θα προτείνουμε, πρέπει να ενσωματώνει ελπίδα και όραμα

"Η νέα κοινωνική ατζέντα που θα προτείνουμε, πρέπει να ενσωματώνει ελπίδα, όραμα και να παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο 3ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Προοδευτικών, Οικολογικών και Αριστερών δυνάμεων που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι «παράλληλα, πρέπει να κατανοήσουμε και να διαμορφώσουμε το μέλλον με το να είμαστε πάντα ανοικτοί στους ανθρώπους και στις νέες προοδευτικές πλειοψηφίες. Είναι ανάγκη να επιτύχουμε συνεργασία με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και να συνδυάσουμε τον ρεαλισμό με τον ριζοσπαστισμό και την οραματική προσέγγιση. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να επιτύχουμε με την Προοδευτική Συμμαχία (ProgressiveCaucus) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δημιουργήσαμε ένα χώρο διαλόγου κα κοινών δράσεων μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών.Εργαζόμαστε από κοινού στην ατζέντα μας». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, αλλά αναπτύσσουμε κοινούς στόχους και μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές που μας ενώνουν. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μάς ενώνουν παρά τις διαφορές που μάς χωρίζουν». «Ας κάνουμε την ατζέντα μας να λειτουργήσει, ας κάνουμε τους πολίτες να εμπιστευθούν την πρότασή μας να αλλάξουμε την Ευρώπη προς το καλύτερο», είπε καταλήγοντας

Στις εργασίες του Φόρουμ μετείχε ευρεία αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τη Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, και τη Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνες από την Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη Σία Αναγνωστοπούλου, αν. τομεάρχη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, την Όλγα Αθανίτη και τον Λευτέρη Στουκογεώργο, μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, τον πρώην βουλευτή, Σπύρο Δανέλλη, καθώς και τη Δανάη Κολτσίδα, μέλος της ΚΕ και διευθύντρια του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».

«Η κοινωνική ανάπτυξη και η οικολογία είναι και πρέπει να είναι ο ίδιος αγώνας. Αυτός πρέπει να είναι ένας κοινός στόχος για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον χωρίς την ισότητα των ανθρώπων μας και την αδελφότητα. Γι ` αυτό στα Βαλκάνια ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα & Ζόραν Ζάεφ έφεραν τη συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε η αναπληρωτής τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωσδτοπούλου, μιλώντας στο φόρουμ.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο