ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

Το Κόκκινο Πάει Θέατρο: “ΤΖΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΞ”


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Το Κόκκινο Πάει Θέατρο: “ΤΖΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΞ”

Ο 105,5 Στο Κόκκινο και το θέατρο OLVIO δίνουν τη δυνατότητα σε 30 τυχερούς ακροατές να κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Τζένη και Μαρξ», το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 18:30.


To νέο έργο της Σοφίας Αδαμίδου με τίτλο "Τζένη και Μαρξ" είναι βασισμένο στην πλούσια επιστολογραφία της Τζένης Μαρξ με το σύντροφό της και επαναστάτη φιλόσοφο, Καρλ Μαρξ.

Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη οδηγεί σκηνοθετικά την ηθοποιό Μαρία Κανελλοπούλου, υπό τη συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής του Σταμάτη Κραουνάκη.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η παράσταση ξεκινά με τη Τζένη Μαρξ καταβεβλημένη από τις κακουχίες και μόνη, καθώς δεν μπορεί να δει τον Κάρλ, τον έρωτα της ζωής της, ο οποίος βρίσκεται άρρωστος στο διπλανό δωμάτιο. Η απουσία αυτή την οδηγεί σε ένα ταξίδι μνήμης στο παρελθόν, στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους, όμορφες και άσχημες, που πέρασαν μαζί, ενωμένοι, σύντροφοι παντοτινοί και συνοδοιπόροι.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η σκηνοθεσία χρησιμοποιεί τη φόρμα της βιωματικής αφήγησης, για να φωτίσει το μονόλογο της Τζένης, καθώς ξεδιπλώνει την κοινή ζωή της με τον Καρλ, μέσα από τις επιστολές που είχαν ανταλλάξει. Την ακολουθεί στους τρεις μεγάλους «αναγκαστικούς» προορισμούς (Βρυξέλλες, Παρίσι, Λονδίνο), στους οποίους έζησαν, δημιούργησαν και βίωσαν τα μεγάλα πολιτικά-ιστορικά γεγονότα της εποχής τους. Μέσα από μουσικές, τραγούδια, ηχητικά αποσπάσματα, φωτογραφίες, προβολές και δραματοποιημένες στιγμές του παρελθόντος, βιώνουμε την πολυτάραχη ζωή της Τζένης και του Καρλ Μαρξ. Ένα ζευγάρι που αποτελεί μέχρι και σήμερα υπόδειγμα συντροφικότητας και κοινής αποδοχής στόχων και οραμάτων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Πρωτότυπη μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά - κοστούμια: Μαρίλια Λέζου
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Κωτσιαρίδη
Επικοινωνία Παράστασης: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Παραγωγή: θέατρο OLVIO
Ερμηνεία
Μαρία Κανελλοπούλου
Συμμετέχει ο Γιώργος Παππάς ως νεαρός Καρλ Μαρξ.

Για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό, στέλνετε SMS στο 54045 γράφοντας 1055 κενό το ονοματεπώνυμό σας και τη λέξη Τζένη. Τα ονόματα των τυχερών ακροατών θα ανακοινωθούν από τις πρωινές εκπομπές του σταθμού μας την Παρασκευή 29/11.

 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο