| Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων της Ιερισσού με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων της Ιερισσού με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με τους αγωνιστές κατοίκους της Ιερισσού, στο Ευρωκοινοβούλιο, χτίζουμε γέφυρες στα ευρωπαϊκά όργανα, για όποιον αντιλαμβάνεται το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα στις Σκουριές ανέφερε σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης αναφορικά με τη συνάντηση αντιπροσωπείας κατοίκων της Ιερισσού με την επικεφαλής της ευρωομάδας των Πρασίνων Σκα Κέλερ.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η Σκα Κέλερ, επικεφαλής της Ευρωομάδας των  Πρασίνων παρακολουθεί χρόνια το πρόβλημα της περιοχής και τους αγώνες των κατοίκων της, με γνήσιο ενδιαφέρον.

Στη σημερινή μας συνάντηση με την κ. Κέλερ, οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Ιερισσού παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις, από την ανάληψη της κυβέρνησης ΝΔ. Μαζί με την κ. Κέλερ, συμφωνήσαμε πως από κοινού με τον Στέλιο Κούλογλου, είμαστε σε θέση να προκαλέσουμε ρήγματα στο μπλοκ της κοινωνικά και περιβαλλοντικά ανάλγητης Ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Μαζί με τα κινήματα, θα συντάξουμε και θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Όχι μόνο ερωτήματα προς την Κομισιόν, αλλά και νομοθετική πρωτοβουλία. Διεθνοποιούμε το θέμα του χρυσού. Φέρνουμε τα τοπικά κινήματα σε επαφή με έμπειρους Ευρωβουλευτές, πρόθυμους να συνδράμουν ουσιαστικά στην πάλη τους.

Ένα υπερκομματικό κίνημα αντίστασης στις περιβαλλοντικά, αλλά και κοινωνικά, καταστρεπτικές επιπτώσεις του δόγματος του κέρδους με κάθε κόστος, ήρθε σήμερα σε επαφή με τα ευρωπαϊκά όργανα. Η δική μας δουλειά δεν σταματάει όμως εδώ. Θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε τον ζωτικό τους αγώνα, με κάθε τρόπο.

«Επενδύουμε στην αγωνιστικότητα των πολιτών για να μην περάσουν οι επενδύσεις του Μητσοτάκη. Εάν περάσουν οι επενδύσεις του Μητσοτάκη νομίζω δεν θα υπάρχει πουλί πετούμενο», τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Αναφερόμενος στο επιχείρημα περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σημείωσε πως «Μέχρι στιγμής δουλειές δεν υπάρχουν. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 1.000 άτομα και διαρρέει ότι θα γίνουν 5.000».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε  τι επιπτώσεις φέρνουν οι εξορύξεις στην αγροτική παραγωγή, στον υδροφόρο ορίζοντα, στη θάλασσα, που θα πάνε τα υπολείμματα-απορρίμματα αυτής της λεγόμενης επένδυσης;

«Στη θάλασσα. Κάπου θα πάει, κάπου θα πεταχτεί. Αυτό που καταλάβαμε χθες είναι ότι απόβλητα κάπου θα αποθηκεύονται. Που ακριβώς; Εντός Ελλάδος; Στον θαλάσσιο χώρο; Αυτοί είναι πολλοί μεγάλοι κίνδυνοι» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο