ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Μ. Γαλανού: Οι βουλευτές που καταψήφισαν θεωρούν τους ΛΟΑΤΚΙ Β’ κατηγορίας;


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μ. Γαλανού: Οι βουλευτές που καταψήφισαν θεωρούν τους ΛΟΑΤΚΙ Β’ κατηγορίας;

Για την καταψήφιση από την Βουλή της συνταγματικής καθιέρωσης της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού.


«Το ελληνικό κοινοβούλιο κατά την πλειοψηφία του αποφάσισε να απορρίψει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμπολιτών μας. Το ζητούμενο ήταν να προστεθούν και στο Σύνταγμα οι κατηγορίες που έλειπαν, η ταυτότητα φύλου, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, χαρακτηριστικά φύλου και αναπηρία» σημείωσε η κ. Γαλανού.

Η αναγκαιότητα της εν λόγω αναθεώρησης, σύμφωνα με την ίδια, θα έκανε την προστασία των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων «καθολική και πιο ισχυρή», και «θα διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τις διεκδικήσεις για άλλες νομοθεσίες στο μέλλον».

Η κ. Γαλανού καταλόγισε ευθύνες για την καταψήφιση στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του Κινήματος Αλλαγής που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία.

Όπως είπε, θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να ξαναδοθεί αυτή η ευκαιρία και διερωτήθηκε γιατί έγινε αυτό. «Υπήρξε κάποιους ουσιώδης λόγος, κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα γιατί να το αρνηθούμε; Γιατί οι βουλευτές που ψήφισαν αρνήθηκαν αυτές τις προστασίες στους συμπολίτες μας; Θεωρούν αυτοί που το έπραξαν ότι π.χ οι ΛΟΑΤΚΙ και οι ανάπηροι συμπολίτες μας είναι πολίτες Β’ κατηγορίας;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΣΥΔ διαπίστωσε πως «έχουμε έναν πρωθυπουργό που αυτοπροσδιορίζεται φιλελεύθερος. Βασική αρχή του φιλελεύθερου αστικού κράτους δικαίου είναι η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, αποτελούν τον πυρήνα του αστικού κράτους δικαίου. Θα πρέπει να εξηγήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί το αρνήθηκε».

Τέλος, η κ. Γαλανού εκτίμησε πως «δουλειά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι να συνεχίσει να κάνει τον διάλογο και να συνεχίσει να πιέζει ώστε τα θέματα των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών να βρουν θετικό έδαφος σε νομοθετικό επίπεδο».

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο