ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Π. Σκουρλέτης: Θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε στο Συνέδριο χωρίς ανάγκη αλλαγής τίτλου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Σκουρλέτης: Θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε στο Συνέδριο χωρίς ανάγκη αλλαγής τίτλου

Ήδη συνοδοιπόροι και σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να ενταχθούν στο κόμμα, υποκειμενική μου άποψη είναι ότι η ώσμωση των τελευταίων μηνών μπορεί να οδηγήσει στο Συνέδριο χωρίς ανάγκη αλλαγής τίτλου του κόμματος, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, μία ημέρα πριν τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης των 694 μελών.


Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ «είναι μία πλατιά, φαίνεται από τον αριθμό των 694 μελών, ΚΕΑ, που αποτελεί την συμφωνία όλων αυτών των προσώπων να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι … δεν προέκυψε τώρα, με τα περισσότερα μέλη της έχουμε βρεθεί εδώ και πολλά χρόνια … αποτελεί ουσιαστικά την έμπρακτη πλέον συμφωνία όσων πορευτήκαμε μαζί τα τελευταία χρόνια … να συναντηθούμε πηγαίνοντας για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ … πρόκειται λοιπόν πράγματι για διεύρυνση, όχι “μετατόπιση”», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Σχολιάζοντας μάλιστα την πλειάδα προσώπων από διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και χώρους που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «σημασία έχει πως η συνάντηση αυτή γίνεται στο έδαφος της Αριστεράς και στο όνομα της Αριστεράς. Μίας Αριστεράς που επιχειρεί να επικαιροποιήσει το λόγο της, να είναι σύγχρονη και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις».

«Αυτό πιστοποιείται ακόμη σαφέστερα», όπως υπογράμμισε, «από το ό,τι όλοι αυτοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μετά και από την δημοσιοποίηση της Διακήρυξής μας. Δεν είναι εν κενώ αυτή η συνάντηση, υπάρχει ήδη πρώτο διακηρυκτικό πλαίσιο. Πηγαίνοντας προς το Συνέδριο θα διαμορφωθεί η νέα προγραμματική πρόταση και με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου θα έχουμε το σύνολο των χαρακτηριστικών της νέας φάσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά συνέπεια, «δεν έχει σημασία να επισημάνει κανείς τι υποστήριζε κάποιος πριν χρόνια, αλλά να συνειδητοποιήσει την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της δικής μας Αριστεράς να ενσωματώνει ανθρώπους από διαφορετική προέλευση σε νέα προγραμματική πρόταση και πλατφόρμα. Αυτό είναι το ενοποιητικό στοιχείο και οι κατευθύνσεις που θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Δεν είναι εύκολο, είναι πρωτότυπο, αλλά είναι και η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας», συνέχισε, αλλά διευκρίνισε παράλληλα γελώντας ότι «ως προς το πολιτικό στίγμα δεν θα είναι πρόγραμμα… αριστερο-κεντροαριστερο-κεντροδεξιο-δεξιό … είναι πολιτική επιβεβαίωση για έναν χώρο το να κατορθώνει να συσπειρώνει δυνάμεις που μέχρι πρότινος είχαν άλλες πολιτικές αναφορές», όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Μέσα από τις διεργασίες του Σαββατοκύριακου στο ΣΕΦ, όπως ανέφερε, «θα υπάρξει ένα όργανο (δεν θα εκλεγεί, θα είναι αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας των μερών που συναπαρτίζουν την πρωτοβουλία)», ενώ παραθέτοντας την υποκειμενική του άποψη όπως διευκρίνισε, είπε ότι «δώσαμε τις τελευταίες εκλογικές μάχες υπό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ένα μεταβατικό σχήμα. Σήμερα πηγαίνουμε προς το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με όλα αυτά τα καινοτόμα, πρωτότυπα χαρακτηριστικά. Θεωρώ ότι η ώσμωση των τελευταίων μηνών μπορεί να μας οδηγήσει στο Συνέδριο χωρίς να υπάρχει ανάγκη να αλλάξουμε και τον τίτλο του κόμματος. Πλέον, ένα κομμάτι των συνοδοιπόρων και συμμάχων μας, κάνει την επιλογή να μπει μέσα στο κόμμα … θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάμε για αλλαγή τίτλου του κόμματος … ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής μας μπορεί να αποτελέσει επικεφαλίδα, που βέβαια πρέπει να αποκτήσει και περιεχόμενο, προγραμματικό, ταυτοτικό».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο