ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019

Πολ. Θωίδης: Είναι ψυχοβγαλτικό ο πρωθυπουργός να παίζει με το Κοινωνικό Μέρισμα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Πολ. Θωίδης: Είναι ψυχοβγαλτικό ο πρωθυπουργός να παίζει με το Κοινωνικό Μέρισμα

Για τις έως τώρα πληροφορίες που σχετίζονται με το πώς θα διανεμηθεί φέτος το Κοινωνικό Μέρισμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο οικονομολόγος Πολυχρόνης Θωίδης. Όπως είπε παραμένει μυστήριο το ποσό που θα δοθεί.


«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι ότι το υπερπλεόνασμα που προκύπτει μέχρι σήμερα είναι 436εκ. Από αυτό πρέπει να αφαιρέσουμε τα 148εκ. που έχει ήδη προϋπολογίσει η κυβέρνηση ότι θα δώσει και αφορούν το 5% την προκαταβολής των  εταιριών που πλήρωσαν μεγάλους φόρους. Ένα ποσό θα το δώσει στη ΔΕΗ περίπου 150εκ, 50εκ. θέλει να τα δώσει στη δημοσιονομική πολιτική, θέλει να κρατήσει και ένα «μαξιλαράκι»  γιατί από αυτά είναι να δώσει στους συνταξιούχους όσα έχουν βγει (ως επιστροφή) από τον Νόμο Κατρούγκαλου και δεν έχουν προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό.

Ρωτάω λοιπόν τι μπορεί να δώσει πλέον ως κοινωνικό μέρισμα; Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι δεν θα περάσουμε τα 100εκ. για φέτος. Έχει δημοσιευτεί ότι υπολογίζουν σε 200.000 νοικοκυριά, να το δούμε εάν φτάσουμε σε τόσα, όταν πέρυσι δόθηκε κοινωνικό μέρισμα σε 1,4 νοικοκυριά καθώς είχαν δοθεί περίπου 800εκ.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θωίδης.  

Με βάση τα όσα έχουν γίνει ως σήμερα γνωστά κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να πάρουν οι οικογένειες που έχουν ένα μέλος τους Άτομο με Αναπηρία, πολύτεκνοι και μακροχρόνια άνεργοι. «Αυτό που δεν λογαριάζει κανείς είναι ότι το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε πέρυσι βοήθησε πάρα πολύ να σταθούν στα πόδια τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μην ξεχνάμε ότι το 99,2% των επιχειρήσεων που δρουν στην χώρα μας είναι μικρομεσαίες.

Αυτό το μέρισμα επί της ουσίας όσοι το παίρνουν το «τζιράραρουν»  στην πραγματική οικονομία, άρα επωφελούνται πολλοί περισσότερες οικογένειες. Τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα φέτος, περίμεναν οι έμποροι το μέρισμα. Τελικά δεν είναι μόνο ότι το παίρνουν μόνο τα φτωχά νοικοκυριά, όλοι το περιμένουν. Είναι πολύ ψυχοβγαλτικό ο πρωθυπουργός να παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι, με το κοινωνικό μέρισμα και τις ζωές των ανθρώπων.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο