ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Νικολάου: Ένα κόμμα οφείλει να αλλάζει μένοντας πιστό σε ένα αξιακό πλαίσιο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Νικολάου: Ένα κόμμα οφείλει να αλλάζει μένοντας πιστό σε ένα αξιακό πλαίσιο

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Νικολάου για τη σύσταση της επιτροπής, που θα αποτελέσει το πολιτικό και οργανωτικό όργανο, που θα οδηγήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη άνοιξη.


Έκανε λόγο για θετική τελική αποτίμηση καθώς τόσο οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, όσο και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων μελών από πλευράς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Προοδευτικής Συμμαχίας συνέκλειαν όλες στο κοινό πρόταγμα ότι θα πρέπει να πορευτούν μαζί στα σημεία, που τους ενώνουν και πάνω σε αυτά να βαδίσουν «σεβόμενοι πάνω από όλα την ιστορία και την παράδοση της Αριστεράς με γνώμονα αυτά να προχωρήσουμε δημιουργώντας ένα δημοκρατικό μέτωπο, ενάντια σε αυτό το οποίο αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε.

Κατά τη γνώμη του αυτό, που αλλάζει είναι ότι «γίνεται ένα μαζικότερο κόμμα, με όλα τα θετικά και ενδεχομένως αρνητικά, τα οποία αυτή η διερεύνηση εμπεριέχει. Είναι αλήθεια ότι όντας ο μόνος πόλος αυτή τη στιγμή μιας ουσιαστικής αντιπαράθεσης με φιλελεύθερη ακροδεξιά ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσελκύει και άτομα, τα οποία ενδεχομένως δεν έχουν αφομοιώσει, δεν έχουν καταλάβει τον κεντρικό πυρήνα της ιδεολογίας του και θεωρούν ότι πάμε εκεί να ρίξουμε τη Δεξιά. Αυτό το πράγμα θα πρέπει και εμείς λίγο να το κοιτάξουμε μέσα από αρχές, κανόνες, που θα διέπουν τη λειτουργία μας, έτσι ώστε χωρίς να προβαίνουμε σε face control ή να κρατάμε «αριστερόμετρο», ο ΣΥΡΙΖΑ να αποβάλλει οποιαδήποτε τέτοια τυχοδιωκτική κίνηση» ξεκαθάρισε ο κ. Νικολάου.

Ερωτηθείς τι απαντά σε όσους ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να μετατραπεί σε νέο ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ίδιος και άλλοι αποχώρησαν από το κόμμα «όταν έκανε τη δεξιά στροφή με τον Κώστα Σημίτη. Άλλοι πήγαμε σπίτια μας και άλλοι παρακολουθούσαμε από μια μέση απόσταση την πολιτική και τα τεκταινόμενα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός, που μας έδωσε ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να γίνει, κάτι μπορεί να αλλάξει, όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε παλιά κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις, απλώς είδαμε ότι αυτό το μικρό κόμμα μπορεί να δυναμώσει και να γίνει η κυβερνώσα Αριστερά, όπως και έγινε». Στη συνέχεια τόνισε ότι αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ, «εγώ προσωπικά δεν θα πάρω, αν ήθελα να είμαι στο ΠΑΣΟΚ, θα ήμουν» και πρόσθεσε ότι «είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ, διότι σεβόμαστε τις αρχές, τις αξίες του, τους αγώνες του και όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθήσει τις απαιτήσεις των εποχών και τις ιστορικές συγκυρίες. Ένα κόμμα οφείλει να προσαρμόζεται, να αλλάζει, μένοντας πιστό βεβαίως σε ένα αξιακό πλαίσιο, που έχει θέσει εξαρχής».

Το επόμενο διάστημα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης έχουν πολύ δουλειά, όπου μέσω συνεδριάσεων «με την απαραίτητη ιδεολογική συζήτηση μέσα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από αυτές τις ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες , νομίζω θα προκύψουν ενδιαφέρουσες θέσεις. Παρά τις επιμέρους διαφωνίες και την μάχη των λέξεων μέσα στη συνεδρίαση , υπήρχε η διάθεση να πάμε όλοι μαζί, δεν αμφισβητούσε κανένας την επιλογή της διεύρυνσης και του ανοίγματος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο