ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Κ. Μπάρκας: Η κυβέρνηση υπερασπίζεται ξανά τον μεγάλο πλούτο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μπάρκας: Η κυβέρνηση υπερασπίζεται ξανά τον μεγάλο πλούτο

«Είμαστε εκτός μνημονίων, πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση αυτό, δεν μπορεί να φέρνει από το «παράθυρο» μνημονιακές επιλογές επειδή της αρέσει να είναι νεοφιλελεύθερη» δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.


Ο κ. Μπάρκας αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα κοινωφελή προγράμματα εργασίας που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση ανέφερε πως σε ερώτηση του στη Βουλή «ο κ. Βρούτσης είπε πως πέρα από αυτά που έχουν ήδη πάρει παράταση τα προγράμματα θα λήξουν. Απέκλεισε την οποιαδήποτε παράταση».

Όπως είπε στα εν λόγω προγράμματα απασχολούνται 60.000 άτομα τα οποία δημιουργήθηκαν «για να εξειδικεύσουμε ανθρώπους με την προοπτική οι άνθρωποι αυτοί να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας».  «Ο κ. Βρούτσης αυτό το καταργεί και το πετά στον κάλαθο των αχρήστων λέγοντας ότι σχεδιάζει ένα καινούργιο πρόγραμμα» συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς ο κ. Μπάρκας σημείωσε πως είναι «έξω από τα νομικά πλαίσια διαδικασία να απολύσει εργαζόμενους της και δυστυχώς το υπουργείο Εργασίας με την μη υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους επί της ουσίας υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της τράπεζας».

Υπενθύμισε δε πως κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είχε επιβάλει στην τράπεζα Πειραιώς πρόστιμο 1.500.000 ευρώ για υπερωρίες που δεν είχαν πληρωθεί.

Ερωτηθείς σχετικά με την αφωνία Βρούτση για τις απολύσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «ο κ. Βρούτσης επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των τραπεζιτών, όπως και όλη η κυβέρνηση». Όπως πρόσθεσε, «δεν μας δημιουργεί απορία η εν λόγω στάση, αυτό θέλανε, αυτοί τους βγάλανε αυτούς υπερασπίζονται. Το ζήτημα είναι να υπάρξει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας απέναντι στους εργαζόμενους. Είμαστε εκτός μνημονίων, πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση αυτό, δεν μπορεί να φέρνει από το «παράθυρο» μνημονιακές επιλογές επειδή της αρέσει να είναι νεοφιλελεύθερη».

Σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Μπάρκας δήλωσε πως «η ΝΔ έφερε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο το οποίο για ακόμη μια φορά τους τελευταίους πέντε μήνες υπερασπίζεται τον μεγάλο πλούτο».

«Υπάρχει μια ομερτά από την πλειοψηφία των ΜΜΕ στη χώρα που είτε κρύβουν τις ειδήσεις είτε επεμβαίνουν στην κυβέρνηση και κάνουν πολιτική μέσα από αυτή. Αυτό αναδεικνύει το σημαντικό έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα μας» δήλωσε καταληκτικά.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο