ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Καββαθάς: Δεν είδαμε κανένα μέτρο στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων από τις τράπεζες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Καββαθάς: Δεν είδαμε κανένα μέτρο στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων από τις τράπεζες

Για τα κόκκινα δάνεια και τη σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Καββαθάς, που είναι πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και εξήγησε ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι ανάγκη για το τραπεζικό σύστημα της χώρας ώστε να απελευθερωθούν πόροι για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.


Ο κ. Καββαθάς στον Στάθη Σχινά εξήγησε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κανένα μέτρο στήριξης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα και δεν υπήρχε πρόβλεψη από το σχέδιο «Ηρακλής» - με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για την πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα fund - η οποία να δίνει το δικαίωμα προτίμησης στον Έλληνα δανειολήπτη είτε αυτό είναι νοικοκυριό είτε επιχείρηση.

Ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται εξαιτίας της απουσίας ασφαλιστικής δικλίδας για τα υπερκέρδη των ξένων επιθετικών funds και στο γεγονός ότι με τον πλειστηριασμό του δεσμευμένου ακινήτου τελικά δεν παύει και η όποια υποχρέωση του δανειολήπτη και μάλιστα αυτή μεταβιβάζεται και στους κληρονόμους.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο