ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Με συνοπτικές διαδικασίες η ΝΔ ψήφισε εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ για πώληση κόκκινων δανείων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Με συνοπτικές διαδικασίες η ΝΔ ψήφισε εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ για πώληση κόκκινων δανείων

Για το σχέδιο «Ηρακλής» και την πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds που ψηφίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος αν και δημιουργεί συνθήκες υποχρέωσης του ελληνικού δημοσίου αξίας τουλάχιστον 12 δισεκατομμυρίων ευρώ δηλαδή «ενάμιση μνημόνιο ουσιαστικά» μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Μαμουλάκης επισήμανε ότι τα κόκκινα δάνεια ήταν η τελευταία μεγάλη εκκρεμότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος. Αυτή η επισφάλεια που δρα ως δαμόκλεια σπάθη εδώ και δέκα και πλέον χρόνια πάνω από την ελληνική κοινωνία συμφωνούν όλοι ανεξαρτήτου παρατάξεως ότι πρέπει να λυθεί εξήγησε.

Το θέμα είναι το τρόπος επίλυσης σημείωσε ο βουλευτής και «εδώ έχουμε μια χαοτικά διαφορά με τη ΝΔ» εξήγησε καθώς δεν μπορεί να συζητάς για λύση αυτού του προβλήματος αν δεν κοιτάς εμπροσθοβαρώς να λύσεις το θέμα, της πρώτης κατοικίας κάτι που αφορά τους περισσότερους συμπολίτες μας, αυτούς που έχουν πραγματικά πρόβλημα που ταλανίσθηκαν από την κρίση.

O κ. Μαμουλάκης ανέφερε ότι γι’ αυτό το θέμα δεν υπάρχει μέριμνα και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος έναντι ελάχιστου τιμήματος να απωλεστούν περιουσίες που αφορούν και αυτούς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ουσιαστικά, όπως σημείωσε, αυτό το σχέδιο νόμου δίνει λύση στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους μεγαλοϊδιοκτήτες και στρέφεται εναντίον των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας και των μικρών επιχειρηματιών.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο