ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Ν. Ηλιόπουλος: Καλή η βιτρίνα, αλλά αυτό δεν είναι η Αθήνα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Ηλιόπουλος: Καλή η βιτρίνα, αλλά αυτό δεν είναι η Αθήνα

Μία ακόμη κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα είναι το "μνημόνιο συνεργασίας" που υπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών το οποίο επικαλούνται δεν εμπεδώνεται με αστυνομοκρατία και ανεξέλεγκτο αυταρχισμό, δήλωσε σήμερα μιλώντας Στο Κόκκινο και στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη ο Νάσος Ηλιόπουλος.


"Όταν συμβάινουν απανωτά περιστατικά εξευτελισμού νέων μέρα μεσημέρι με το έτσι θέλω από αστυνομικούς, κανένα αίσθημα ασφάλειας δεν εμπεδώνεται, απλώς με το μνημόνιο ο δήμαρχος κάνει πάλι επικοινωνιακό παιχνίδι. Επικοινωνιακή ήταν η επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, στόχος ήταν οι φοιτητές, ενώ οι πρεζέμποροι συνεχίζουν ανενόχλητοι. Δεν είδαμε τη Δημοτική Αρχή να ενοχλείται και να παρεμβαίνει. Επικονωνιακό το άδειασμα καταλήψεων στα Εξάρχεια με θύμα μωρομάνες που τις οδήγησαν στο αίσχος της Κορίνθου, τόνισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.

"Έχουμε πει επανειλημμένα ότι το αίσθημα ασφάλειας που είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της Αθήνας, εδραιώνεται μόνο με φωτισμένες, ζωντανές γειτονιές. Ομως στην 5η Δημοτική κοινότητα πχ από τα 27 γήπεδα λειτουργούν μόνο τα 4...δεν είδαμε κινήσεις από τη δημοτική αρχή. Είδαμε όντως αύξηση του χρισοτυγεννιάτικου φωτισμού, αλλά όχι του φωτισμού γενικώς. Και παραμένει στη θέση του ο ιδιος άνθρωπος που επί δημαρχίας Καμίνη αφησε την Αθήνα σκοτεινή." Για την εκχώρηση του στολισμού των κεντρικών δρόμων της Αθήνας σε μεγάλες επιχειρήσεις , ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι κυριάρχησε η λογική της εκχώρησης άνευ όρων ,λες και ανήκει σε κάποιον η Αθήνα και μπορεί να τη δώσει όπου νομίζει. Αποτέλεσμα να έχει γεμίσει π.χ η AEGEAN το Κολωνάκι με αεροπλανάκια χριστουγεννιάτικα..." Για τον περιβόητο στολισμό της Βασ. Σοφίας από το ιδρυμα Ωνάση, ο Νάσος Ηλιοπουλος είπε ότι δεν του άρεσε αλλά το χειρότερο είναι η υπεροπτική αντίδραση του ιδρύματος. Τέλος για το αληθινό 17μετρο έλατο, που έστησε στο Σύνταγμα ο κ.Μπακογιάννης, τόνισε ότι είναι λυπηρό να παρακολουθούμε τον θάνατο ενός τόσο περήφανου δέντρου, διότι αυτό συμβαίνει. "Του χρόνου θα πρέπει να σκεφθούμε καλά, να βρούμε κάτι όμορφο μεν , γιορτινό αλλά όχι έχοντας τραυματίσει τη φύση"
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο