ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Δραγασάκης: Αν ο Μητσοτάκης μπορούσε δεν θα έδινε κανένα κοινωνικό επίδομα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Δραγασάκης: Αν ο Μητσοτάκης μπορούσε δεν θα έδινε κανένα κοινωνικό επίδομα

Για τον προϋπολογισμό και την πολιτική της ΝΔ, την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης καθώς και για τις πολύ ανησυχητικές εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την αγόρευση της Αδαμαντία Οικονόμου, που είναι η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μίλησε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Σβέρκο ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.


Για την αστυνομική βία

Για την αστυνομική βία ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι ουσιαστικά ισχύει αυτό που εκπρόσωπος των αστυνομικών έχει πει ότι δηλαδή «επιτέλους έχουμε τα χέρια μας λυμένα».

Τόνισε ότι υπήρχε μια κατάσταση στην ΕΛΑΣ που παρομοιάζεται με ένα συμπιεσμένο ελατήριο. Όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η κυβέρνηση αυτά δεν τα επέτρεπε αυτό καταπιεζόταν και τώρα επί ΝΔ με Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη αυτές οι δυνάμεις του κακού απελευθερώθηκαν, εξήγησε ο κ. Δραγασάκης

Υπήρχε το πρόβλημα, ήταν σε καταστολή και έλεγχο και αυτό τώρα απελευθερώνεται και δρα ανεξέλεγκτα. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική διευρύνει τις ανισότητες, δημιουργεί αποκλεισμού και εντείνεται το αυταρχικό κράτος για να αντιμετωπίσεις τις αντιδράσεις, «ζούμε αυτά τα δύο φαινόμενα σε συνδυασμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την κοινωνική πολιτική της ΝΔ

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούσε δεν θα έδινε κανένα κοινωνικό επίδομα, δεν θα έδινε τίποτα, καθώς η πραγματική του θέση είχε εκφραστεί προεκλογικά. Η πιο ειλικρινής θέση του είναι αυτή που έλεγε προεκλογικά, είναι ενάντια στην αναδιανομή προς τα κάτω. Αυτό που ενδιαφέρει αυτές τις κυβερνήσεις είναι η αναδιανομή προς τα πάνω, σημείωσε

Και εξήγσε πως αυτό που εκφράζει την πολιτική του κ. Μητσοτάκη πλήρως είναι ότι μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές στα κέρδη και τα μερίσματα και αν περισσέψει κάτι θα δώσει κάτι λίγα σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

«Ο λόγος που δίνει έστω το μικρό κοινωνικό μέρισμα είναι η πίεση της κοινωνίας και ο απόηχος της δική μας πολιτικής» επισήμανε ο κ. Δραγασάκης. Εξήγησε μάλιστα ότι τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η σκέψη ήταν να μη δώσουν τίποτα, αυτό που ζούμε στον τομέα των κοινωνικών επιδομάτων «είναι υπόλειμμα της δικής μας πολιτικής και της δυναμικής που δημιούργησε. Το μέλλον δεν εγγυάται ούτε αυτά τα επιδόματα αν δεν υπάρξει βεβαίως αντίδραση της κοινωνίας» επισήμανε ο βουλευτής.

Για τις επενδύσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων

Για τις επενδύσεις, που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, εξαιτίας ενός φιλικού φορολογικού περιβάλλοντος με μειωμένους συντελεστές στα κέρδη για τους επιχειρηματίες, ως μέσο για την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι στη ΝΔ γνωρίζουν, ότι αυτή εξίσωση δεν λειτουργεί, αλλά αυτό θα αποκαλυφθεί σε ένα - δύο χρόνια.

Η λογική τους βασίζεται στο «ας περάσουμε τον πρώτο χρόνο με ψεύτικες προσδοκίες και βλέπουμε», επισήμανε ο βουλευτής και σημείωσε πως ο ενθουσιασμός τους οδηγεί και σε γκάφες, αλλά δεν τους νοιάζει και πολύ, δεν ιδρώνει το αυτί τους εύκολα, το ψέμα δεν είναι κάτι που τους δημιουργεί και ενοχικά σύνδρομα, αρκεί να μπορούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις του ΣΕΒ που μόλις πήρε την φορολογική απαλλαγή στα κέρδη δεν είπε τώρα πάμε για τις επενδύσεις, είπε ότι για να έρθουν επενδύσεις πρέπει να γίνει μείωση του εργασιακού κόστους, μείωση του ενεργειακού κόστους πρέπει να τιθασευτούν αντιδράσεις των εργαζομένων.

Ουσιαστικά έχουμε επιστροφή στις αντιλήψεις περί εργασίας και συμπίεσης των μισθών όπως αυτές που υπήρχαν στο δεύτερο μνημόνιο, τόνισε ο βουλεύτης, καθώς θεωρούν ότι η ανάπτυξη θα έρθει με τη συμπίεση και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, γι` αυτό και στο λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο του κ. Γεωργιάδη, υπήρχε τέτοιο άρθρο, αυτά δηλαδή που έλεγε και ο κύριος Τόμσεν ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν να συγκρίνουν τους μισθούς τους με την Ευρώπη αλλά με αυτούς της Βουλγαρίας καθώς η Ελλάδα εκεί ανήκει και ιστορικά, στα Βαλκάνια.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο