ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020

Θ. Τσίκας: Έκανε λάθος η κυβέρνηση που πήγε στις ΗΠΑ μόνο με τα ελληνοτουρκικά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θ. Τσίκας: Έκανε λάθος η κυβέρνηση που πήγε στις ΗΠΑ μόνο με τα ελληνοτουρκικά

Για τα λάθη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε Στο Κόκκινο ο διεθνολόγος Θόδωρος Τσίκας ο οποίος αναφέρθηκε και στις υπερβολές είτε προς θετική είτε προς αρνητική κατεύθυνση αναφορικά με τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού της ελληνικής αντιπροσωπείας.


Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Τσίκας επισήμανε το λάθος της ΝΔ να πάει στον Τραμπ μόνο ή κυρίως με τα ελληνοτουρκικά στην ατζέντα της. Επισήμανε ότι οι υπερβολές στην κριτική «δείχνουν ένα μικρό επαρχιωτισμό» καθως ποτέ αυτές οι συναντήσεις δεν είναι ούτε εξαιρετικά θετικές ή εξαιρετικά αρνητικές και αυτό δεν είναι «γεγονός διαστημικής σημασίας» αν και έχει τη σημασία του στην εξωτερική πολιτική.

Ο διεθνολόγος τόνισε πως βεβαίως δεν ήταν καλή η εικόνα αυτή που παρουσιάστηκε και αυτό είναι εμφανές σε όλους, και σημείωσε ότι το να ακολουθείς από πίσω τις κινήσεις της Τουρκίας δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και σχεδιασμού.

Το δεύτερο λάθος είναι αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στους ομογενείς ότι «η Τουρκία είναι μια απομονωμένη χώρα» και αυτό το λάθος δεν πρέπει να γίνεται. Επισήμανε ότι βεβαίως για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης υπάρχει αποδοκιμασία από όλες τις πλευρές αλλά γενικότερα η γειτονική χώρα δεν είναι απομονωμένη ούτε εμείς πρέπει να το επιδιώκουμε. Και φυσικά φάνηκε η στήριξη που της παρείχε ο κ. Τραμπ.

Και το τελευταίο λάθος που έκανε κυβέρνηση, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν επικοινωνιακό στην κοινή συνέντευξη Τύπου καθώς έπεσε έξω.

Είναι προφανές ότι διπλωματική καταιγίδα σε βάρος της Τουρκίας στις ΗΠΑ από την Ελλάδα δεν έγινε και σχεδιασμός δεν υπήρξε ή ανασχεδιασμός, εξήγησε ο κ. Τσίκας και αφού άλλαξαν οι συνθήκες θα έπρεπε να αναβληθεί, ίσως μια πρόφαση.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο