ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Κ. Σκαρμέας: Ιστορικό το ανάστημα όσων βρήκαν το θάρρος και κατέθεσαν στην δίκη της ΧΑ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Σκαρμέας: Ιστορικό το ανάστημα όσων βρήκαν το θάρρος και κατέθεσαν στην δίκη της ΧΑ

«Η πρώτη δίκη ναζιστικού κόμματος ήταν του Χίτλερ και η επόμενη, δυστυχώς είναι στην χώρα μας, και είναι της ΧΑ» είπε ο νεότερος των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής (για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες) Κώστας Σκαρμέας, Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.


Χαρακτήρισε αδιάσειστα τα αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική οργάνωση, ελπίζοντας στην δικαίωση αυτού του αγώνα που πλησιάζει τα 5 χρόνια.   

Σ’ αυτήν την ιστορική δίκη, οι τρεις διαφορετικές ομάδες δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές λειτουργούμε ενιαία στον κοινό στόχο της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης. Η εγκληματική οργάνωση έχει αποδειχθεί 100% στο δικαστήριο, με στοιχεία αδιάσειστα. Έχουμε δει άπειρα βίντεο, έχουμε ακούσει άπειρα ηχητικά ντοκουμέντα έχουμε μελετήσει ένα πολύ μεγάλο υλικό, έχουν αποδειχθεί όλα.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Έχουμε καταθέσεις πρώην χρυσαυγιτών για ό,τι συνέβαινε. Όσα περιγράφει ο Ποινικός Κώδικας για την εγκληματική οργάνωση, η Χ.Α. τα πληροί όλα. Αλλά και ο Ρουπακιάς, μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα δύο φορές ακριβώς στην καρδιά, κάτι που δεν είναι εύκολο αν δεν είσαι εκπαιδευμένος, και μετά αποδείχθηκε πως εκπαιδεύθηκε από την Χ.Α. να σκοτώνει.  

Η εισαγγελέας στην αγόρευση και την πρότασή της στηρίχθηκε μόνο στα στοιχεία που προσκόμισε η υπεράσπιση. Η πρότασή της όμως δεν έχει καθοριστικό ρόλο, το δικαστήριο θα αποφασίσει και το δικαστήριο σηκώνει και το βάρος της ιστορίας σε αυτήν τη δίκη. Η πρώτη δίκη ναζιστικού κόμματος ήταν του Χίτλερ και η επόμενη, δυστυχώς είναι στην χώρα μας, και είναι της Χ.Α..  

Οι μάρτυρες κατηγορίας βρήκαν το κουράγιο να καταθέσουν παρά την επιχείρηση εκφοβισμού τους, ειδικά τον πρώτο καιρό της δίκης, όταν και η Χ.Α. ήταν ακόμα στην Βουλή. Οι δύο φοιτήτριες που εκείνο το βράδυ από το παγκάκι όπου κάθονταν στο Κερατσίνι είδαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρήκαν το θάρρος και ήρθαν να καταθέσουν, οι Αιγύπτιοι μετανάστες, οι τελευταίοι των τελευταίων για το ελληνικό κράτος, βρήκαν το θάρρος και ήρθαν να καταθέσουν. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ξεπέρασαν τον φόβο και ήρθαν στο δικαστήριο. Φυσικά και η Μάγδα Φύσσα, που άντεξε, μόνη της τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών και τις προκλήσεις του τύπου «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;». Έδειξε ιστορικό ανάστημα. Όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό και για εμάς.

Είμαστε αισιόδοξοι, για την ετυμηγορία. Θα είναι τουλάχιστον σκάνδαλο αν – με όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία – δεν καταλήξει το δικαστήριο στην σωστή απόφαση. Αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια της δίκης είναι μια εμπειρία που σε αλλάζει σαν άνθρωπο. Μας άλλαξε όλους προς το καλύτερο. Είναι για όλους μας ένας αγώνας που ελπίζουμε στο τέλος να δικαιωθεί.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο