ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Έχουμε πληρώσει το μεγαλύτερο «τίμημα» στην Πατρών-Πύργου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Έχουμε πληρώσει το μεγαλύτερο «τίμημα» στην Πατρών-Πύργου

Συμβολικό αποκλεισμό της Πατρών-Πύργου για μισή ώρα πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης κάτοικοι και φορείς της Ηλείας μετά από σχετική απόφαση του Δήμου Ανδραβίτσας-Κυλλήνης σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των δύο καθηγητών που σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα επί της οδού.


Μιλώντας για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας επισήμανε ότι η κινητοποίηση αποφασίστηκε και για να εκφραστεί με αυτό τον τρόπο η αγανάκτηση των πολιτών για τις παλινωδίες που σχετίζονται με την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου.

«Έχουμε ξεκινήσει από χθες τις κινητοποιήσεις οπότε και συμβολικά, στη μνήμη των δύο καθηγητών, κλείσαμε όλα τα σχολεία στον Δήμο μας. Σήμερα την ώρα της κηδείας του ενός καθηγητή, ως ελάχιστο φόρο, αλλά και από αγανάκτηση που πηγάζει σε όλους τους συνδημότες αποφασίσαμε να κλείσουμε επί μισή ώρα τον δρόμο στο ύψος των Λεχαινών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέντζας.

Μιλώντας για την πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι της Ηλείας, πλην εκείνου του Δήμου Πύργου που δεν είχε κληθεί, με τον υπουργό Υποδομών Κώστας Καραμανλή για την Πατρών-Πύργου, ο κ. Λέντζας επισήμανε μεταξύ άλλων: «Από εκείνη την συνάντηση δεν έφυγα σοφότερος. Ήταν μια συζήτηση-έκθεσης ιδεών, όπου η μόνη διαβεβαίωση ήταν ότι θα γίνει το έργο. Έψαχναν τον τρόπο για να γίνει. Επειδή όλο αυτό το σχέδιο έχει κρατήσει πολλά χρόνια.

Στον δικό μας ο Δήμο έρχονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, υπάρχουν τυποποιητικές μονάδες, υπάρχουν τα δύο αεροδρόμια, το καλοκαίρι έχουμε τα νησιά κι έτσι εμείς έχουμε πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα για αυτό τον δρόμο. Πλέον το απλό κόσμο δεν τον νοιάζει εάν θα γίνει με μια κοινοπραξία ή με πέντε ή με 15. Τον νοιάζει να γίνει, κι αυτό έπρεπε να έχει γίνει. Κάποια στιγμή όλοι οι ανεύθυνοι-υπεύθυνοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μετριέται η ζωή με το χιλιόμετρο. Το έργο πρέπει να τελειώσει. Είναι ένα έργο ζωής, πρώτα από όλα. Είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος μαζί με αυτόν της Κρήτης».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εξήγησε ότι στην σημερινή κινητοποίηση θα παραβρίσκονταν όλοι οι δήμαρχοι και οι φορείς της Ηλείας προκειμένου να βάλουν ένα πλάνο ενεργειών και δραστηριοτήτων και να προσπαθήσουν να πιέσουν και ν’ ακουστούν από τους αρμοδίους για την κατασκευή του δρόμου.

Τέλος ανέφερε ότι οι Δήμαρχοι δεν έχουν κληθεί στην συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον κ. Καραμανλή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκης.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο