ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Μίλτ. Χατζηγιαννάκης: Η έπαρσή τους μας οδήγησε εδώ - είχε προειδοποιήσει ο Αλ. Τσίπρας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μίλτ. Χατζηγιαννάκης: Η έπαρσή τους μας οδήγησε εδώ - είχε προειδοποιήσει ο Αλ. Τσίπρας

Παρά τις προειδοποιήσεις Τσίπρα στη Βουλή δύο μήνες τώρα, η ελληνική κυβέρνηση ως θεατής βλέπει την χώρα μας να εξορίζεται από τα τραπέζια των διαπραγματεύσεων της γειτονικής Λιβύης την ώρα που έχουν κληθεί -κανείς δεν ξέρει ως τι- το Κονγκό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Δύο μήνες τώρα έχει προειδοποιήσει τον Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, «φαίνονταν τα πράγματα στην εξωτερική πολιτική», θύμισε ο κ. Χατζηγιαννάκης, σχολιάζοντας την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλίσει την παρουσία της Ελλάδας στην Διάσκεψη για την Λιβύη στο Βερολίνο.

Η κλιμακούμενη διαρκώς ένταση από την πλευρά της Τουρκίας, το άκυρο και παράνομο αλλά παρ` όλα αυτά πάρα πολύ επικίνδυνο για τα δικαιώματα της Ελλάδας μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης είχαν δείξει στην έμπειρη ομάδα που είχε τα προηγούμενα χρόνια την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας ότι μπορεί να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν σηκώσει το ανάστημα της χώρας, δεν κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις -κυρίως, δεν προσπαθήσει να δημιουργήσει αρραγές εθνικό μέτωπο με Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ έτσι θα δίναμε κυρίως στους εταίρους μας σε ΗΠΑ και Ευρώπη το σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι εδώ και πρέπει να είναι πρωταγωνιστής, όχι κομπάρσος στις εξελίξεις της γειτονιάς μας.

«Αυτή την στιγμή βλέπουμε με πολύ άσχημο τρόπο η Ελλάδα να εξορίζεται από τα τραπέζια των διαπραγματεύσεων που αφορούν γειτονική μας χώρα ... η Ελλάδα έχει κοινά θαλάσσια σύνορα με την Λιβύη, η Τουρκία δεν έχει ... έχουν κληθεί το Κονγκό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως τι κανείς δεν ξέρει ... και δυστυχώς, η χώρα μας παρακολουθεί ως θεατής», όπως τόνισε.

Καυτηρίασε εξάλλου δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και ΝΔ όπως της κας Βούλτεψη ότι «ίσως είναι καλό» που δεν συμμετέχει η Ελλάδα. «Ακριβώς αυτή η έπαρση, αυτή η προσπάθεια να κάνουν το κρέας ψάρι, μας έχουν οδηγήσει εδώ».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο