ΕΡΓΑΣΙΑ | Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Κ. Μπάρκας: Στον εργοδότη η συντήρηση οχημάτων διανομέων και ο εξοπλισμός προστασίας τους


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μπάρκας: Στον εργοδότη η συντήρηση οχημάτων διανομέων και ο εξοπλισμός προστασίας τους

Δεν υπερασπιζόμαστε απλώς τους διανομείς, με το νέο πλαίσιο θέλουμε να μειώσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά, είπε ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Χτες υπογράφηκαν οι ΥΑ για την επέκταση τριών ακόμη κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που καλύπτουν περίπου 52.000 εργαζόμενους, στις τράπεζες και τα πάσης φύσεως καταλύματα, καθώς και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Ήταν συνέχεια των 12 συλλογικών συμβάσεων που επεκτάθηκαν το προηγούμενο διάστημα, καλύπτοντας 200.000 και πλέον εργαζόμενους, είπε ο κ. Μπάρκας.

Με αφορμή και την αναμενόμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες η δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια στο υπουργείο Εργασίας και «πλέον είμαστε σε άλλη φάση».

Στάθηκε ειδικά στον κλάδο των μεταφορέων που χρησιμοποιούν δίκυκλα και τόνισε ότι «το νομοθετικό πλαίσιο που θα ψηφιστεί όχι απλά τους υπερασπίζεται, αλλά θέλουμε να μειώσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

«Θα είναι υποχρέωση των εργοδοτών τα δίκυκλα να περνούν από ΚΤΕΟ, να γίνονται οι συντηρήσεις, να παρέχεται κράνος, γάντια, μπότες, μπουφάν, κτλ. … είτε με κόστος του εργοδότη είτε με μηνιαίο επιπλέον ποσό στον ιδιοκτήτη για να το συντηρεί».

Επίσης, υπογράμμισε την σημασία της αλλαγής του πλαισίου που διέπει την αιτιολογημένη απόλυση, καθώς ενώ «μέχρι τώρα η αιτιολόγηση ήταν… στο μυαλό του εργοδότη, πλέον πρέπει να καταγράφεται επακριβώς, για ποιον λόγο γίνεται και πώς αυτό εμπίπτει στις διατάξεις … είναι μία εξαιρετική ρύθμιση που αλλάζει την φύση και την λογική του Εργατικού Δικαίου».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο