ΕΡΓΑΣΙΑ | Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Τ. Πετρόπουλος: Έτσι βάζουν ξανά το ασφαλιστικό σε περιπέτειες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τ. Πετρόπουλος: Έτσι βάζουν ξανά το ασφαλιστικό σε περιπέτειες

Όταν αυξάνεται η ελάχιστη εισφορά για πάνω από 80% ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων είναι προφανές ότι έπεται μείωση της εισπραξιμότητας και η απροθυμία να καλυφθεί το κενό από τον προϋπολογισμό οδηγεί σε νέες περιπέτειες το ασφαλιστικό, προειδοποίησε ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Δημιουργούν συνθήκες αποδυνάμωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με μικρότερες παροχές και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, είπε ο κ. Πετρόπουλος. Η αύξηση της κατώτατης εισφοράς στα 215 ευρώ μηνιαίως τουλάχιστον αφορά έναν τεράστιο αριθμό ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, πάνω από 80% των ασφαλισμένων. Συνεπώς, ακόμη και οι ρυθμίσεις οφειλών που κάναμε θα είναι δύσκολο να εξυπηρετούνται με αυτή την επιβάρυνση.

Σημείωσε μάλιστα ότι μειώνεται η εισπραξιμότητα και θα προκληθεί πτώση εσόδων, ενώ με δεδομένη την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ ότι η δημοσιονομική δαπάνη για συντάξεις είναι «αντιαναπτυξιακή», ότι δεν συμφέρει την οικονομία, δεν φαίνεται ότι θα καλύψει τα κεφάλαια που θα λείψουν από την μείωση των εισπράξεων με κονδύλια από τον προϋπολογισμό.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο