ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Γ. Τσίπρας: Η ΝΔ επαναφέρει εκλογικό σύστημα που επιτρέπει την αυθαιρεσία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Τσίπρας: Η ΝΔ επαναφέρει εκλογικό σύστημα που επιτρέπει την αυθαιρεσία

Η Νέα Δημοκρατία μας επαναφέρει πίσω σ’ ένα εκλογικό σύστημα το οποίο επιτρέπει την αυθαιρεσία και τις σπασμωδικές πολιτικές επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι με το μπόνους των 50 εδρών και την ενισχυμένη αναλογική ουσιαστικά η κυβέρνηση επιδιώκει αυτό που την ευνοεί τώρα και μονοκομματικές κυβερνήσεις οι οποίες και μας έφεραν σε μια πολύ βαθιά κρίση.


Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι υπέρ της απλής αναλογικής καθώς σε όλο και περισσότερο κόσμο γίνεται συνείδηση ότι είναι αναγκαία να υπάρχει μεγαλύτερη συνεννόηση και μεγαλύτερη συνέχεια.

«Κάπου έχουν χάσει το μέτρο» και υπάρχει μια ιδιαίτερη επιθετικότητα από την μεριά της κυβέρνησης και με εμφυλιοπολεμικούς όρους εξήγησε ο βουλευτής με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε ότι απλή αναλογική οδήγησε σε εμφυλίους και στον Χίτλερ!

Είναι ένας άσχημος κατήφορος που ελπίζω να σταματήσει σχολίασε ο κ. Τσίπρας και τόνισε με αφορμή την εκλογή της προέδρου Δημοκρατίας ότι η ΝΔ προχώρησε σε μια συναινετική επιλογή και για να ξεφύγει από τα σοβαρά προβλήματα στην εξωτερική πολιτική και των αρνητικών συγκυριών.

Και τόνισε ότι πλην της εκλογής της προέδρου - για την οποία δεν είχαν κανέναν λόγο να μην αποδεχτούν την κυβερνητική πρόταση - στο 95% της πολιτικής της ΝΔ δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συναίνεση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο