ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Χρ. Γιαννούλης: Είναι ζήτημα ανθρωπισμού να μην κλείσει ο ξενώνας της ΑΡΣΙΣ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χρ. Γιαννούλης: Είναι ζήτημα ανθρωπισμού να μην κλείσει ο ξενώνας της ΑΡΣΙΣ

«Από αυτές τις υποθέσεις θα κριθεί ο καθένας αν αξίζει το δημόσιο αξίωμα που κατέχει» δήλωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» για τις δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας σχετικά με την υποχρηματοδότηση του ξενώνα προστασίας κακοποιημένων παιδιών της ΑΡΣΙΣ.


Να θυμίσουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, δια της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, όχι μόνο δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του ξενώνα κακοποιημένων παιδιών «Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ» αλλά από το βήμα της Βουλής ομολόγησε πως «θα διερευνηθεί ποιοι άλλοι φορείς μπορούν να λειτουργήσουν τη δομή σε περίπτωση που οι προσπάθειες δεν αποδώσουν».

«Πρόκειται για τη μοναδική πιστοποιημένη δομή για υποστήριξη σε ανήλικα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή και η Αντεισαγγελέας Ανηλίκων έχει καταστήσει σαφές ότι είναι μονόδρομος η διατήρησή της. Υπάρχει εμπειρία, τεχνογνωσία, 300 παιδιά έχουν λάβει τις υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ, πολλά έχουν επανασυνδεθεί με το οικογενειακό τους περιβάλλον, είναι μια δομή με πολλές και σημαντικές διαστάσεις. Αν κλείσει δεν αντικαθίσταται με μία άλλη δομή που έχει απλά έχει κρεβάτια, σεντόνια και μαξιλαροθήκες» πρόσθεσε ακόμη ο κ. Γιαννούλης

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει χειρότερη πράξη βαρβαρότητας από την κακοποίηση ενός παιδιού. Πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση και όχι να ομφαλοσκοπήσουμε στο πως έγινε. Υπάρχει ένα κενό 100.000 ευρώ και ένα απόλυτο κενό για το 2020, κυμαίνεται μεταξύ 200-260.000 ευρώ. Πρέπει να αποφασίσουν ως άνθρωποι κ όχι ως πολιτικοί και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα χρηματόδοτησης. Υπάρχουν λύσεις και προτάσεις».

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο