ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Σωκρ. Φάμελλος: Κάθε νοικοκυριό δίνει 100 ευρώ για τα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σωκρ. Φάμελλος: Κάθε νοικοκυριό δίνει 100 ευρώ για τα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ

Αφήνουν την χώρα χωρίς εργαλεία σχεδιασμού και άσκησης ενεργειακής και αναπτυξιακής πολιτικής για να ξεπουλήσουν δίκτυα ενέργειας και φυσικού αερίου, την ώρα που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και τους δήμους για να μπορούν να αμείβονται πενταπλάσια τα golden boys που τοποθετούνται με ειδικά κριτήρια σε θέσεις κλειδιά, είπε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Η απαξίωση της ΔΕΗ και επιβάρυνση των πελατών της, των πολιτών, συνδυάζεται με την ενίσχυση των golden boys, η εξαγγελία περί εξοικονόμησης είναι τελικά βοήθεια για τους φίλα προσκείμενους, τα μεγάλα στελέχη «και δυστυχώς αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την διαπλοκή … αλλά και με την υποβάθμιση σημαντικών τομέων της οικονομίας … της υποθήκευσης της προοπτικής της χώρας. Αυτό είναι που μας ανησυχεί δύο φορές», είπε ο κ. Φάμελλος, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη «από την μία επιβαρύνει νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ενώ από την άλλη υποθηκεύουν την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας».

«Ξεκίνησαν με την προσπάθεια απαξίωσης της ΔΕΗ που ο κ. Χατζηδάκης δήλωνε “τη βγάζει-δεν τη βγάζει”, στη συνέχεια με την επιβάρυνση όλων των καταναλωτών με περίπου 500 εκατ. ευρώ. Το μέσο κόστος από τις επιλογές Χατζηδάκη ανέρχεται για κάθε νοικοκυριό στα 100 ευρώ τον χρόνο περίπου. Ακόμη και ο ηλεκτροφωτισμός των Δήμων, που είναι μεγάλο κόστος που επιβαρύνει τα δημοτικά τέλη, θα αυξηθεί κατά 11% περίπου», όπως ανέφερε.

«Είναι απολύτως πιστοί στην εξαγγελία Γεωργιάδη από τις ΗΠΑ ότι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα … πλήρης ιδιωτικοποίηση χωρίς σχέδιο με παράλληλη απώλεια των βασικών εργαλείων σχεδιασμού για την Πολιτεία», συνέχισε ο κ. Φάμελλος. «Οι νέες εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη έχουν να κάνουν με το δίκτυο διανομής (μέσης τάσης) και το δίκτυο μεταφοράς (υψηλής τάσης) … χωρίς να προκύπτει από κανέναν μνημονιακό κανόνα, χωρίς να είναι υποχρεωτικό για λόγους δανεισμού ή χρέους, προχωρούν σε περαιτέρω αφαίρεση εργαλείων που έχει η πατρίδα μας για τον ενεργειακό σχεδιασμό, την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα. Στερούν δηλαδή την χώρα μας και από τα εργαλεία ανάπτυξης».

Θύμισε ότι για τα δίκτυα υπερυψηλής τάσης η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει την πλειοψηφία του Δημοσίου και τον δημόσιο έλεγχο στα δίκτυα υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ. «Τώρα, φαίνεται από τις εξαγγελίες ότι θέλουν να χάσουμε και την πλειοψηφία στον έλεγχο των δικτύων, κάτι που ήδη έχει γίνει δυστυχώς στο φυσικό αέριο … αντί να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, ο πλουραλισμός … θα δοθεί σε μία επιχείρηση όλο το δίκτυο φυσικού αερίου … μία απολύτως ιδιωτική μονοπωλιακή κατάσταση … όχι μόνο για τα νοικοκυριά αλλά και για την επιχειρηματικότητα και το κόστος ενέργειας».
Την ίδια ώρα, για τα golden boys «δημιουργούνται ειδικές ρυθμίσεις για να φτάσει ως και το πενταπλάσιο η αμοιβή του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ, του αναπληρωτή και άλλων … αυτές οι αμοιβές να δίνονται όχι με την εξέλιξη ή την επιλογή στελεχών από την αγορά, αλλά με ειδικά κριτήρια και προσωπικές επιλογές του διευθύνοντα συμβούλου … και με ειδική νομοθετική ρύθμιση … ανέκτησαν και τα πολυτελή αυτοκίνητα», θύμισε ο ίδιος.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο