ΕΡΓΑΣΙΑ | Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Αυξήσεις στα λόγια, χωρίς αντίκρυσμα στην τσέπη για τους συνταξιούχους


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αυξήσεις στα λόγια, χωρίς αντίκρυσμα στην τσέπη για τους συνταξιούχους

Τα εννέα δέκατα περίπου όσων κατά Βρούτση θα είχαν αύξηση συντάξεων, θα δουν μόνο λογιστικές μεταβολές και όχι χρήματα στην τσέπη, ενώ το ίδιο ισχύει και για περίπου τις μισές επικουρικές συντάξεις, που μάλιστα θα αυξηθούν λίγα μόνο ευρώ στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τόνισε ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Σε όλα τα ΜΜΕ τόσο πριν την ανάρτηση του νομοσχεδίου για δημόσια διαβούλευση όσο και στον κυριακάτικο Τύπο υπήρχαν... έξαλλοι πανηγυρισμοί περί αυξήσεων. Δημιουργήθηκε η εντύπωση σε όλους τους συνταξιούχους ότι θα πάρουν όλοι αύξηση... Δυστυχώς, αυτή η εντύπωση έρχεται να διαψευστεί μέσα από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, όπως αναρτήθηκε και αναλύθηκε.

Ακόμη και σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μιλούσε για αυξήσεις σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους περίπου. Ποιο είναι το κλειδί της υπόθεσης; Βεβαίως, 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα έχουν "αυξήσεις", αλλά σημασία έχει ποιοι θα έχουν πραγματική αύξηση και ποιοι λογιστική αύξηση.

Προ ημερών, ο κ. Βρούτσης αναφερόταν σε αυξήσεις επικουρικών συντάξεων για 465.000 δικαιούχους. Δυστυχώς, τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις δεν θα ξεπεράσουν τις 200.000-255.000 δικαιούχους, με την συντριπτική πλειοψηφία να έχει αυξήσεις μόνο λίγων ευρώ.

Αντίστοιχα, στις κύριες συντάξεις όπου ο υπουργός μιλάει για αυξήσεις σε 600.000-700.000 συνταξιούχους, μόνο 70.000 δικαιούχοι θα έχουν πραγματική αύξηση, που θα δουν στην τσέπη. Οι υπόλοιποι θα έχουν μόνο λογιστική αύξηση μέσω της προσωπικής διαφοράς που θα μειωθεί, μέχρι την εξίσωση από το 2024 και μετά με τους παλιούς συνταξιούχους.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο