ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Τρία χρόνια χωρίς τον Λουκιανό Κηλαηδόνη: Οι "Υδράργυροι" στον 105,5 Στο Κόκκινο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τρία χρόνια χωρίς τον Λουκιανό Κηλαηδόνη: Οι

Ο 105,5 Στο Κόκκινο τιμά τη μνήμη του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 7 Φεβρουαρίου του 2017. Από το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου τα διηγήματα της συλλογής που συνέγραψε με τίτλο «Υδράργυροι» θα ακουστούν με τη φωνή του δημιουργού τους σε 18 ένθετα που ηχογραφήθηκαν ειδικά για τον 105,5 Στο Κόκκινο.


Οι Υδράργυροι (1975) είναι η μοναδική συλλογή διηγημάτων που έγραψε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Με τα διηγήματα αυτά επιχείρησε για πρώτη φορά την ονειρική, "μεταξύ ύπνου και ξύπνιου" ανασύνθεση των αναμνήσεών του από πράγματα που τον συγκροτούσαν, όπως για παράδειγμα τα φιλμ νουάρ της δεκαετίας του ’50.

Την επόμενη χρονιά και σε συνέχεια των Υδραργύρων, κυκλοφόρησε η Media Luz (1976), το soundtrack για ένα φιλμ νουάρ που δεν γυρίστηκε ποτέ. Με το δίσκο αυτό έβαλε τις μουσικές βάσεις για τον μεταγενέστερο προσωπικό τρόπο τραγουδοποιίας που όλοι αγαπήσαμε.

Στο ένθετο που πρόκειται να μεταδοθεί από το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, κάθε βράδυ στις 22:00 και στις 24:00 και τα Σαββατοκύριακα στις 23:00 και στις 24:00, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Λουκιανό Κηλαηδόνη να διαβάζει ο ίδιος τους Υδράργυρους, ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Κάθε ένα από τα δεκαοκτώ διηγήματα της συλλογής ακολουθείται -ως αναπόσπαστο σώμα- από ένα ξεχωριστό μουσικό θέμα της Media Luz. Η ιδέα και η επιμέλεια της παραγωγής αυτών των ραδιοφωνικών ενθέτων ανήκει στον Αλέξη Βάκη.

Τα κείμενα των Υδραργύρων και τα ραδιοφωνικά ένθετα κυκλοφορούν σε βιβλίο – cd από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη σε συνεργασία με τον 105,5 Στο Κόκκινο.

Υδράργυροι και Media Luz: 1 – 9 Φεβρουαρίου, καθημερινά στις 22:00 και στις 24:00 και τα Σαββατοκύριακα στις 23:00 και στις 24:00, στον 105,5 Στο Κόκκινο.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο