ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020

Ελ. Κουντουρά: Σημαντική επιτυχία για φθηνό κόστος μεταφοράς στα νησιά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ελ. Κουντουρά: Σημαντική επιτυχία για φθηνό κόστος μεταφοράς στα νησιά

Για την πρότασή της, που «πέρασε» κόντρα στη θέση του ΕΛΚ, ώστε οι σχεδιασμοί της ΕΕ για τις πράσινες μεταφορές να περιλάβουν την έννοια της κοινωνικής βιωσιμότητας αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των νησιών και άλλων απομακρυσμένων περιοχών, μίλησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στην πρότασή της, που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για μετονομασία της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές σε «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Βιώσιμη Κινητικότητα και τις Μεταφορές» που με την πρώτη ανάγνωση δεν είναι αντιληπτή η σημασία της.

«Ο τουρισμός συνδέεται άμεσα με τις μεταφορές και στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN όπου δραστηριοποιούμαι έχουμε να κάνουμε με το New Green Deal, να δώσουμε προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, που δεν αφορά μόνο το Περιβάλλον, γιατί δεν κρίνεται μόνο με περιβαλλοντικούς αλλά και με κοινωνικούς όρους. Στην κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική που θα συζητήσουμε για την κινητικότητα και τις μεταφορές ... να στείλουμε το μήνυμα ότι η βιωσιμότητα και με κοινωνικούς όρους είναι η πρώτη μας προτεραιότητα ... γι` αυτό ζήτησα και την μετονομασία ... η υπερψήφιση της πρότασης ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι είχε τοποθετηθεί αρνητικά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (η μεγαλύτερη ευρωομάδα).

Καθώς το 27% της ρύπανσης οφείλεται στις μεταφορές, το πώς θα αποφασιστεί να μειωθεί αυτή η ρύπανση στην ΕΕ «είναι σημαντικό να είναι συμβατό με την κοινωνία, να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση, να μην αποκλειστούν οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα νησιά» υπογράμμισε η κ. Κουντουρά, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει θέσει ως προτεραιότητα να παραμείνει προσιτό το κόστος της μετακίνησης και των ταξιδιών για το σύνολο των πολιτών, με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες και συγκεκριμένες περιφέρειες».

«Για εμάς η νησιωτικότητα είναι πολύ σημαντική, γιατί είμαστε πολυνησιακή χώρα. Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας», όπως τόνισε η κ. Κουντουρά «και οι παρεμβάσεις εδώ για τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι πολύ ουσιαστικές. Θα φανούν τα επόμενα χρόνια, όταν τα ψηφίσματα και οι Οδηγίες θα έρθουν στα κράτη μέλη και φυσικά την πατρίδα μας για να υιοθετηθούν. Είναι πολύ σημαντική η εδώ δουλειά για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να στηρίξουμε τις ανάγκες μας».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο