ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ: EDMOND του David Mamet στο Θέατρο Τέχνης


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ: EDMOND του David Mamet στο Θέατρο Τέχνης

Ο 105,5 Στο Κόκκινο και το Θέατρο Τέχνης δίνουν τη δυνατότητα σε 50 τυχερούς ακροατές να κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «EDMOND», την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 20:00 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.


Μια παράσταση για τον α-πολιτισμό και τη σύγχυση της σύγχρονης δυτικής καταναλωτικής κοινωνίας.

Ένας άνδρας σε κρίση αναζητά την ταυτότητά του μέσα σε μια κοινωνία σε κρίση. Εγκαταλείπει το σπίτι του και δοκιμάζει να βρει την επιβεβαίωση στην αγορά του σεξ. Η βία με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος, θα απελευθερώσει μια σκοτεινή, καταστροφική δύναμη που κρυβόταν μέσα του.

Ο “Έντμοντ” είναι κατά τον Μάμετ ένα είδος “σύγχρονης παραβολής”. Ή μια “σύγχρονη μεσοαστική τραγωδία” με στοιχεία παρωδίας. Ή απλώς μια ιστορία που μιλά για τη βαθιά νόσο της δυτικής κοινωνίας. Γιατί "η κοινωνία είναι άρρωστη, όχι ο άνθρωπος" διευκρινίζει ο Μάμετ.

Μέσα από 23 σύντομες σκηνές, με λόγο αιχμηρό, πολιτικά μη ορθό, λόγο που με σκληρότητα αλλά και χιούμορ επιθυμεί να ενοχλήσει, να προκαλέσει και να ταρακουνήσει, το έργο σκιαγραφεί την κατάρρευση του American Dream σε μια κοινωνία όπου τα πάντα είναι αναλώσιμα και εμπορεύσιμα.
“Τα κάναμε θάλασσα. Το Αmerican Dream απέτυχε. Η Αμερική κατάντησε μια τραγωδία.”

Ποιό είναι όμως το περίφημο Αmerican Dream; Μα η υπόσχεση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους. Ποιούς όλους …; Όλους!!
Αυτή είναι μια υπόσχεση που η Αμερική-και ακόμη περισσότερο η Ευρώπη- είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί -και δε θέλει- να τηρήσει.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση-σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρ
Μουσική: Nalyssa Green
Χορογραφία: Βάλια Παπαχρήστου
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου
Φωτογραφίες Μυρτώ Αποστολίδου

Παίζουν:
Γιάννος Περλέγκας, Κωσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Πασσάς, Σταύρος Καλλιγάς, Βάλια Παπαχρήστου, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου, Παναγιώτης Ρενιέρης.

Για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό, στέλνετε SMS στο 54045 γράφοντας 1055 κενό το ονοματεπώνυμό σας και τις λέξεις «Θέατρο Τέχνης». Τα ονόματα των τυχερών ακροατών θα ανακοινωθούν από τις πρωινές εκπομπές του σταθμού μας την Παρασκευή 7/2.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο