| Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ είπαν όχι στην αύξηση του στόχου για μείωση τωνεκπομπών αερίων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ είπαν όχι στην αύξηση του στόχου για μείωση τωνεκπομπών αερίων

«Όχι» από του ευρωβουλευτές της ΝΔ και το ΕΛΚ στην πρόταση που τέθηκε προς ψήφιση στο ευρωκοινοβούλιο που ζητά αύξηση του στόχου της Ε.Ε. για μείωση των εγχώριων εκπομπών για το 2030 σε 55% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. «Δεν γίναμε όλοι ξαφνικά πράσινοι, όμως το ΕΛΚ & οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αδιαφορούν για τα επιστημονικά δεδομένα & ψηφίζουν υπέρ χαμηλότερων στόχων μείωσης εκπομπών αερίων ακόμα & απ’ αυτές που έχουν ήδη εγκριθεί από την Κομισιόν. H δίκαιη μετάβαση θα χρειαστεί αγώνες», ανέφερε  στο twitter η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.  Να σημειωθεί πως το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 482 ψήφους υπέρ, 136 κατά και 95 αποχές.


«Το Κοινοβούλιο υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση της Επιτροπής για την Πράσινη Συμφωνία και χαιρετίζει την συνοχή μεταξύ των διαφόρων πολιτικών της Ένωσης και των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας. Η αγροτική, η εμπορική και η οικονομική πολιτική της ΕΕ και άλλοι τομείς πρέπει τώρα να εξεταστούν και να αναλυθούν στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας.», είπε ο Pascal Canfin, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΕΚ.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ευρωβουλευτές της ΝΔ κρατάνε τέτοια στάση απέναντι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πριν από λίγες ημέρες οι Ευρωομάδες της Αριστεράς και των Πρασίνων με την στήριξη και των Σοσιαλιστών ζήτησαν να υπάρξει ψήφισμα για την οικολογική καταστροφή και τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. Όμως, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη και Ελίζα Βόζεμπεργκ, οι πέντε εκ των επτά ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας το καταψήφισαν.

Μιλώντας στο σταθμό μας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης τόνισε πως η ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι η σημαία που ξεκινά την κατάργηση της ηγεμονίας του νεοφιλελεύθερου δόγματος, η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στην Ευρώπη μετά το Σχέδιο Μάρσαλ, μία σαφέστατη απόφαση η πολιτική να καθοδηγεί την αγορά και όχι το αντίστροφο. Χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή "Πράσινη Συμφωνία" σαρωτικό οδικό χάρτη για το μέλλον που ψηφίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο», την ώρα που είναι μεγάλο ζητούμενο για τις αμερικανικές εκλογές και για πολλές εθνικές κυβερνήσεις.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο