ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Σαρακιώτης: Πάνω από 10.000 ΑΦΜ συνδέονται με την τύχη της ΛΑΡΚΟ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Σαρακιώτης: Πάνω από 10.000 ΑΦΜ συνδέονται με την τύχη της ΛΑΡΚΟ

Οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν την ΛΑΡΚΟ και δημιούργησαν τις υπέρογκες οφειλές έρχονται τώρα να μας πουν ότι προσπαθούν να την σώσουν, ανασύροντας σχέδιο που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2014 και περιελάμβανε ρητά τον όρο ότι δεν διασφαλίζει καμία θέση εργασίας, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σαρακιώτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της τελευταίας 15ετίας για την ΛΑΡΚΟ και το πώς συσσωρεύτηκαν οι οφειλές της εταιρείας προς την ΔΕΗ, που «οι ίδιοι προκάλεσαν», αλλά και το πώς οι κραυγαλέα φθηνότερες συμβάσεις σε σχέση με τις τιμές της αγοράς αφαίρεσαν κρίσιμα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων, που θα είχαν προστατέψει από κάθε κίνδυνο την εταιρεία.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, ικανοποίησε το πάγιο και δίκαιο αίτημα εργαζόμενων και διοίκησης της εταιρείας, μειώνοντας την τιμή του ρεύματος και δίνοντας ανάσα ζωής στην εταιρεία. Δυστυχώς, όπως θύμισε, συνέπεσε η αρνητική διεθνής συγκυρία με την πτώση της τιμής του νικελίου διεθνώς σε ιστορικά χαμηλά, που συμπίεσε τα έσοδα από τις εξαγωγές της εταιρείας, που διαθέτει το μοναδικό εργοστάσιο στην ΕΕ που παράγει νικέλιο.

«Δεν είναι μόνο οι 1.200 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ» που επηρεάζουν την τοπική οικονομία, «είναι ολόκληρη δραστηριότητα γύρω από την εταιρεία, πάνω από 10.000 ΑΦΜ που συνδέονται με αυτήν», όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης, μεταξύ των οποίων εργοστάσια που επεξεργάζονται υποπροϊόντα των δικών της δραστηριοτήτων.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο