ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Λαθροκυνηγοί καίνε τους καλαμιώνες του προστατευόμενου υδροβιότοπου Κοτυχίου-Στροφυλιάς


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Λαθροκυνηγοί καίνε τους καλαμιώνες του προστατευόμενου υδροβιότοπου Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Του καλαμιώνες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς καίνε κατά καιρούς λαθροκυνηγοί που δρουν στην περιοχή.


Στόχος τους είναι να αδειάζει ο χώρος από τα καλάμια κι έτσι να διευκολύνονται οι κινήσεις τους κατά το παράνομο κυνήγι στο οποίο επιδίδονται, σε μια περιοχή που προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ramsar. Οι φορείς και οικολογικές οργανώσεις Αχαΐας και Ηλείας ζητούν καλύτερη φύλαξη κι ενίσχυση του Φορεία Διαχείρισης προκειμένου τέτοια περιστατικά να αποτρέπονται και να αποθαρρύνεται η παράνομη δράση των λαθροκυνηγών.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, Γιώργος Κανέλης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο φόβος όταν μπαίνουν τέτοιες φωτιές στον καλαμιώνα, στη βόρεια πλευρά του Κοτυχίου, είναι μήπως φύγουν οι φλόγες κάψουν το πευκοδάσος. Έχει γίνει αυτό κατά το παρελθόν κι έχει κάψει δεκάδες στρέμματα, διότι αυτοί που καίνε δεν υπολογίζουν τον αέρα.

Ο σκοπός τους είναι να γυμνώσουν την περιοχή εκεί ώστε τα υδρόβια πουλιά που πηγαίνουν στο Κοτύχι να είναι ορατά κι εύκολοι στόχοι. Στα καλάμια όμως υπάρχουν άλλες οικολογικές ζημιές που συμβαίνουν. Γι’ αυτό λέμε ότι ένα τέτοιο πάρκο προστατεύει όλες τις μορφές ζωής και όχι μόνο τα πιο εντυπωσιακά κι όμορφα υδρόβια πουλιά.

Ακόμα και μια σαλαμάνδρα ή ερπετά που ζουν εκεί, είναι πολύτιμα είδη. Τα αμφίβια, για παράδειγμα, είναι υπό μείωση του πληθυσμού τους, επειδή μειώνουμε τα λασπώδη και υγρά μέρη στα οποία ζούνε. Δεν είναι καθόλου μικρή ζημιά να λέμε ότι θα καταστραφεί ένας αριθμός από αμφίβια κι ερπετά που μπορεί να ζουν στον καλαμιώνα. Το χειρότερο όμως είναι η αίσθηση της ατιμωρησίας να συμβαίνουν αυτά σε ένα Εθνικό Πάρκο.  

 

 

*Πηγή ΦΩΤΟ: apokalypseis.com
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο