ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η αλλαγή στη νομική μορφή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η αλλαγή στη νομική μορφή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής»

«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» χαρακτήρισε μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου την τροποποίηση της νομικής μορφής του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.


«Χωρίς να το αντιλαμβάνονται ζητώντας να αλλάξει την υπογραφή του το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εκθέτουν κι ένα ίδρυμα το οποίο κάνει πράγματι μία τεράστια προσφορά», συνέχισε και αναφέρθηκε στο ύψος της δωρεάς του ΙΣΝ που από 70 αυξήθηκε στα 105 εκατομμύρια ευρώ επισημαίνοντας «τον τρόπο που αγκάλιασε και το ίδρυμα την ανάγκη σε εκείνη την ακριτική ευαίσθητη περιοχή να γίνει ένα νέο, σύγχρονο, με πολύ υψηλές προδιαγραφές νοσοκομείο που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας».

Ο κ. Χαρίτου αναφερόμενος στο νέο νοσοκομείο Κομοτηνής επισήμανε πως ήταν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και πως υπήρξε πολιτική απόφαση για τη δημιουργία του. «Μετά από πολλές δεκαετίες η πόλη της Κομοτηνής που έχει ένα απαρχαιωμένο νοσοκομείο θα έχει σε πολύ λίγα χρόνια αυτήν την ευτυχή κατάληξη», σημείωσε, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του για το ότι «αιφνιδιαστικά αλλάζει το καθεστώς και γίνεται από ΝΝΔΔ σε ΝΠΙΔ».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η αλλαγή αυτή «δεν αφορά το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και αυτό γιατί «το ίδρυμα είχε υπογράψει τη σύμβαση με την προηγούμενη κυβέρνηση με καθεστώς δημοσίου δικαίου». «Η ευθύνη για αυτήν την τροποποίηση αφορά αποκλειστικά την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και στις δικές της ιδεοληψίες» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Επισήμανε πως η συγκεκριμένη μεταβολή «δεν είναι καθόλου αθώα» και μίλησε για ιδιοτέλειες και σχεδιασμούς που υπάρχουν. «Δεν θα είναι ενταγμένο το νέο νοσοκομείο στο δημόσιο σύστημα υγείας», σημείωσε και μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Στο ΕΣΥ για πρώτη φορά καθιερώθηκαν οι γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, κάτι τέτοιο δεν τέτοιο δεν τους δεσμεύει πια».

«Δεν υπόκειται στις υποχρεώσεις του να ενημερώνει μέσω του λογιστικού και λογισμικού συστήματος το υπουργείο υγείας για σοβαρά ζητήματα (προμήθειες, φάρμακα) όπως επίσης έχοντας αυτό το αυτοδιοίκητο με άλλο τρόπο θα αντιμετωπίσει τα ιδιωτικά συμφέροντα (φύλαξη, καθαριότητα, φαγητό)», συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις προθέσεις της κυβέρνησης για ΣΔΙΤ στον χώρο της Υγείας επισημαίνοντας: «αντιλαμβάνεστε σε ένα ιδιωτικού δικαίου νοσοκομείο όπως θέλουν να κάνουν το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, αυτό θα είναι πια πολύ απλό, ίσως θα είναι στις προτεραιότητές τους».

Έκανε δε λόγο για «πολλών ταχυτήτων υπηρεσιών υγείας», σημειώνοντας πως όσοι δεν έχουν χρήματα «όσοι είναι ανασφάλιστοι, όσοι είναι στους οικονομικά αδύναμους, όσοι είναι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θα έχουν αδυναμία πρόσβασης σε τέτοια αξιοπρεπή περίθαλψη και παροχές υπηρεσιών υγείας».

Πρόκειται όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτου για σοβαρά ζητήματα που «φαίνεται ότι τα χειρίζεται με επικίνδυνη επιπολαιότητα τελευταία στιγμή η κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας πως σε αυτά τα τρία χρόνια που γίνεται η συζήτηση για το πώς θα είναι το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, κανένας από τη ΝΔ δεν βρέθηκε να πει ότι επιθυμεί να είναι ΝΠΙΔ. «Βλέπετε υπάρχει αυτή η στροφή που έχει να κάνει με τους γενικότερους σχεδιασμούς της ΝΔ στον χώρο της υγείας», σχολίασε.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο