ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Τρ. Μηταφίδης: Από τον Άννα στον Καϊάφα...


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τρ. Μηταφίδης: Από τον Άννα στον Καϊάφα...

«Από τον Άννα στον Καϊάφα κυριολεκτικά» δήλωσε ο Τρ. Μηταφίδης σχετικά με την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της απόφασης για μετονομασία της οδού Αθ. Χρυσοχόου σε Αλβέρτου Ναρ, την οποία κατέθεσαν οι απόγονοι του στρατηγού- Φρουράρχου Θεσσαλονίκης και Γενικού Διοικητή Μακεδονίας επί Κατοχής.


Ο ίδιος υπενθύμισε ότι την Τρίτη το ΣτΕ έκρινε εαυτόν αναρμόδιο, σύμφωνα με σχετική εισήγηση, ως προς την αίτηση ακύρωσης και σύμφωνα με σχετικό νόμο, παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, κρινοντας ότι πρόκειται περί αυτοδιοικητικού θέματος.

Πρόσθεσε ότι «η αγωγή των απογόνων του Χρυσοχόου εναντίον μας είναι μετέωρη σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ως προς την έκδοση τελικής απόφασης καθώς συναρτάται με την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ που παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο».

Χθες στο ΣτΕ βρέθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, συγκρατούμενοι του την περίοδο της δικτατορίας «γιατί το ζήτημα της εκκαθάρισης του χουντικού παρελθόντος στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης που αποτυπώθηκε με την απόδοση ονομασιών σε συνεργάτες του κατοχικού καθεστώτος είναι ένα πολύχρονο αίτημα του Συνδέσμου των Πολιτικών Κρατουμένων της Δικτατορίας».

Διερωτήθηκε ακόμη «αν το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγνοούσε τον σχετικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος του δρόμου θεωρείται αυτοδιοικητικό ζήτημα και πρέπει να εξεταστεί από το Διοικητικό Εφετείο» τονίζοντας ότι και στο επόμενο δικαστήριο όλοι θα είναι εκεί.

Τη νομιμότητα της διαδικασίας για την μετονομασία της οδού υποστήριξαν στο ΣτΕ ο εξουσιοδοτημένος δικηγόρος του Δήμου κ. Στράνης και η Νομική Σύμβουλος του Κράτους απο το ΥΠ.ΕΣ. Υπέρ της νομιμότητας της αποφασης του Δ.Σ. του Δήμου τάχτηκαν με παρέμβασή τους οι Γρίμπας Αλ., Σακέττας Σπ. και Μηταφίδης Τρ. διά της συνηγόρου τους Ιφιγένειας Καμτσίδου, αν. καθηγήτριας Συνταγματικού Δικαίου του Α.Π.Θ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο