ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Αρ. Μπαλτάς: Απολογισμός-εργαλείο στην προσυνεδριακή συζήτηση με διδάγματα για το μέλλον


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αρ. Μπαλτάς: Απολογισμός-εργαλείο στην προσυνεδριακή συζήτηση με διδάγματα για το μέλλον

Συνεχίζεται η διαμόρφωση του κειμένου για τον απολογισμό της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ που μετά την έγκρισή του από την ΚΕ θα αποτελέσει την σχετική βάση συζήτησης προς το Συνέδριο, τόσο με τα διδάγματα που εξήχθησαν όσο και ως εργαλείο για το μέλλον, είπε ο εκ των συντακτών του Αρ. Μπαλτάς Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον απολογισμό της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνεται σε κείμενο που διαμορφώνει ο ίδιος μαζί με τους Γ. Δραγασάκη και Θ. Δρίτσα και συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μία διαδικασία που είναι ακόμη σε εξέλιξη και γι` αυτό «κακώς διέρρευσε το κείμενο της εισήγησης στην ΠΓ, ακόμη και τώρα που μιλάμε διορθώνω πράγματα, προσθέτω πράγματα, σε σχέση με την συζήτηση που διεξήχθη ... να συντεθούν και απόψεις των συντρόφων της ΠΓ».

«Η κατεύθυνση του κειμένου είναι προς το μέλλον», ξεκαθάρισε, «θέματα που εξετάζουμε αυτοκριτικά, σε μία συνολική αποτίμηση, που μπορούν να μας βοηθήσουν στο πώς προχωρούμε από εδώ και πέρα», ενώ καλύπτει την περίοδο από το 2012 ως την ήττα στις εκλογές του 2019. «Προσπαθεί ανά τομέα ευθύνης κυβερνητικής και κομματικής να εντοπίσει όχι μόνο τα πολλά που πετύχαμε, αλλά και τις ολιγωρίες, τα σφάλματα, κτλ. Είναι κείμενο συλλογικού απολογισμού της όλης προσπάθεια, με κατεύθυνση προς το μέλλον, χωρίς να αποδίδει -και δεν όφειλε- ιδιαίτερες ευθύνες εδώ ή εκεί ... καταλήγει σε "διδάγματα" για το μέλλον και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην όλη προσυνεδριακή συζήτηση».

Όπως επιβεβαίωσε, με την τελική διαμόρφωση του κειμένου και την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο θα δημοσιοποιηθεί, ως απόφαση της ΚΕ ότι αποτελεί βάση συζήτησης, στον προσυνεδριακό διάλογο, εσωκομματικά και δημόσια, για να συζητηθούν τα θέματα σωστά, ψύχραιμα, κριτικά...».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο