ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ρώρος: Ο Δ. Πατρέων όφειλε να παρουσιάσει σχέδιο για την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ρώρος: Ο Δ. Πατρέων όφειλε να παρουσιάσει σχέδιο για την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων ο Ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός δύο σταδίων, για την μελέτη, που αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, που είχε παραχωρηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


«Η κυβέρνηση, που είχε την πολιτική βούληση να δώσει το θαλάσσιο μέτωπο και ο πρωθυπουργός, ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Γνωρίζουμε την κοροϊδία, την οποία είχε υποστεί η πόλη τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις διαχρονικά, που έλεγαν ότι θα το παραχωρήσουν, αλλά καμία δεν είχε την πολιτική βούληση. Κι αν κρίνει κανένας και από τη συγκυρία μέσα στα μνημόνια ότι το έδωσε, αντιλαμβάνεστε και τη διαφορετικότητα προσέγγισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για ένα τόσο μεγάλο και ευαίσθητο θέμα, που αφορά τους Πατρινούς» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.

1η Απριλίου θα βγει ο διαγωνισμός στον αέρα και θα απαιτηθούν περίπου 18 μήνες για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση. Από την πλευρά της η παράταξη «Ώρα Πατρών» έθεσε μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία δεν απαντήθηκαν όλα από τη δημοτική αρχή, όμως έγιναν δεκτές κάποιες από τις τροποποιήσεις, που προτάθηκαν, αν και υπήρξαν ενστάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, αφού η παράταξη ζητούσε Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό. «Για την επέκταση του μόλου της Αγ. Νικολάου ή το γκρέμισμα του κτιρίου, που φιλοξενούνταν παλαιότερα το Λιμεναρχείο της Πάτρας δίνεται η οδηγία από τον Δήμο Πατρέων προκειμένου να γκρεμιστεί, εμείς λέμε ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης του όλου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού… Εμείς είπαμε ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχιτεκτονικές ομάδες, αλλά ο πρώτος σου προσφέρει αυτό το κύρος, που χρειάζεται για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου».

Οι προτάσεις, που έχουν ειπωθεί για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, είναι να κατασκευαστεί μουσείο, ενυδρείο, μεγάλοι χώροι περιπάτου και αναψυχής, αλλά όλα αυτά θα τα φέρει και θα τα προτείνει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας εκτείνεται σε τμήμα 330 στρ., που ορίζεται ανατολικά από τα ανάντη των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου – Όθωνος Αμαλίας – Ακτής Δυμαίων μεταξύ των προβολών των οδών Π. Κανελλοπούλου και Ε. Βενιζέλου, και επί πλέον στο τμήμα που ορίζεται δυτικά της οδού Αωού έως την ακτογραμμή και από την οδό Τερψιθέας έως την Π. Κανελλοπούλου.

«Θα έπρεπε εδώ και 1,5 χρόνο να είχε γίνει ένα master plan για όλη την ακτογραμμή στα όρια του Δήμου Πατρέων. Να ξέρουμε δηλαδή τι ακριβώς θέλουμε να φτιάξουμε, τι κόστος θα έχει αυτό, που θέλουμε να αποζημιώσουμε, να απαλλοτριώσουμε δρόμους, πλατείες, κ.α… Αυτό έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο, όχι κατ’ ιδίαν συναντήσεων του Δήμου με τους φορείς, αλλά θα έπρεπε να συγκροτηθεί για ένα τόσο μεγάλο θέμα η Επιτροπή Διαβούλευσης και όλοι μαζί αυτοί να συζητήσουν, γιατί άλλα ερωτήματα δημιουργεί ο διάλογος, όπου συμμετέχουν όλοι οι φορείς, άλλα ο διάλογος, που συμμετέχει ο Χ πολιτιστικός σύλλογος με τον Δήμο Πατρέων» δήλωσε.

Παράλληλα για το θέμα, που δημιουργήθηκε με τις απολύσεις 4 εργαζομένων στο ΚΟΔΗΠ, ζητήθηκαν εξηγήσεις από την παράταξη «Ώρα Πατρών» στη συνεδρίαση του σώματος, με τον κ. Ρώρο να επισήμανε ότι «μετά από πολύωρη συζήτηση, που έγινε, αναγκάστηκαν να αποδεχθούν αυτό, που έγινε, και ο κ. Τουλγαρίδης δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ., έτσι ώστε οι άνθρωποι να επαναπροσληφθούν στο ΚΟΔΗΠ. Το θέμα αυτό το ανέδειξε η παράταξή μας και ο Γρηγόρης Μαρκέτος, και αυτό, που πήγαν να κάνουν δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν 5-6 χρόνια και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι δεν είναι νόμιμο αυτό, που γίνεται. Πώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν νόμιμο;» διερωτήθηκε.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο