| Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020

Κατέρρευσε η κυβέρνηση Κέμεριχ στη Θουριγγία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κατέρρευσε η κυβέρνηση Κέμεριχ στη Θουριγγία

Πρωθυπουργός για μια μέρα αποδείχτηκε ο νεοφιλελεύθερος Τόμας Κέμεριχ στη Θουριγγία, μετά το σάλο που προκάλεσε η εκλογή του με τη στήριξη των χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ των σοσιαλδημοκρατικών και του ακροδεξιού ΑFD με μοναδική στόχευση την εκπαραθύρωση του αριστερού Μπόντο Ράμελοφ.


Ο νεοφιλελεύθερος Κέμεριχ το κόμμα του οποίου πήρε στις προηγούμενες εκλογές 5% αφού ανακοίνωσε την παραίτησή του τόνισε ότι θα ζητήσει τη διάλυση του κοινοβουλίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση  σημείωσε πως ήταν  σε συνεχή επαφή με τον αρχηγό των φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντερ , αλλά την απόφαση την έλαβε μόνη της η οργάνωση της Θουριγγίας. Ασυγχώρητη πράξη» χαρακτήρισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τη στάση των χριστιανοδημοκρατών βουλευτών στη βουλή της Θουριγγίας, ενώ ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς δήλωσε ότι «δεν μπορεί  να υπάρξει προσωρινή διακυβέρνηση υπό έναν πρωθυπουργό, τον φιλελεύθερο (FDP) Τόμας Κέμεριχ, ο οποίος στερείται οποιασδήποτε δημοκρατικής νομιμοποίησης, αφού εξελέγη χτες με τις ψήφους των εχθρών της δημοκρατίας.

 Υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες εκλογές η αριστερά αναδείχτηκε 1η δύναμη με 29,5%. Ανησυχητική άνοδο είχε ωστόσο το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία που ήρθε δεύτερο κόμμα με 24% υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Πτώση σημείωσε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα με το ιστορικά χαμηλό 22,5% ενώ καθίζηση υπέστη και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο συγκέντρωσε 8,5 %. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κρατίδιο της Γερμανίας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε «Συμμαχία της ντροπής» τη συνεργασία του CDU και του ακροδεξιού AfD στη Θουριγγία για να αποκλείσουν όπως αναφέρει την Αριστερά, παρότι αναδείχτηκε πρώτη στις εκλογές!
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο