ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η ΝΔ φέρνει ξανά τη μνημονιακή ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η ΝΔ φέρνει ξανά τη μνημονιακή ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα

Για την σκληρή πολιτική της ΝΔ σε όλα, το επιφανειακό - προσχηματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα θέματα του κόσμου της εργασίας, την επαναφορά μνημονιακής πολιτικής (ταφόπλακα για συλλογικές διαπραγματεύσεις και εργασιακά δικαιώματα) αν και βρισκόμαστε εκτός μνημονίων μίλησε Στο Κόκκινο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.


Στον Νίκο Σβέρκο η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι στο μοναδικό σημείο που ήταν συνεπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στον οδοστρωτήρα για τα κοινωνικά θέματα και για τα εργασιακά.

Η βουλευτής επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει στριμωχτεί πάρα πολύ από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποδεικνύει η επιλογή εκ μέρους τους μιας αντιπολίτευσης προγραμματικής και με πρωτοβουλία και όχι μόνο κριτική και ανάχωμα σε όλες τις αντιλαϊκές κοινωνικές πολιτικές αλλά και με πρόταση.

Και επισήμανε, η βουλευτής, πόσο σημασία έχει να βγαίνουν προς τα έξω με «θετική πρόταση» ειδικά τώρα που ο κόσμος έχει αρχίσει να ακούει ξανά τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπει, συγκρίνει και ζει στην καθημερινότητα του τι σημαίνει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ φαίνονται οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πολιτικές και ιδεολογικές στην οικονομία και στα κοινωνικά και θύμισε και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ΔΝΤ στις ΗΠΑ και δήλωσε ότι η κυβέρνηση του θα εφαρμόσει την ουσία των πολιτικών του με πολύ πιο ολοκληρωμένο και δυναμικό τρόπο.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε την πολιτική της ΝΔ νεοφιλελεύθερη με βαλκανικά στοιχεία καθώς περιλαμβάνει τα στοιχεία του πελατειακού κράτους, της κομματικοποίησης και φυσικά και την ακροδεξιά αντίληψη ταυτόχρονα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος μίλησε για την κυνικότητα με την οποία ο Άδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, αντιμετωπίζει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και εξήγησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ τραγική κατάσταση που θα αγγίξει χιλιάδες ανθρώπους και νοικοκυριά. Θύμισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από μια πολύ σκληρή μνημονιακή εποπτεία κατόρθωσε και προστάτευσε την πρώτη κατοικία και αυτό το πέτυχε μέχρι το τέλος. Και είναι τραγικό τώρα, όπως είπε, σε φάση εκτός μνημονίων να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει σε χιλιάδες πλειστηριασμούς με τραγικές συνέπειες.

Η βουλευτής μίλησε και για την πορεία του κόμματος στο τρίτο συνέδριο και τη δύναμη της Αριστεράς, η οποία μπορεί να κάνει συντεταγμένα μιας τέτοιας ποιότητας απολογισμό, καθώς αυτό δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα από τα πολιτικά κόμματα.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο