ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Οι «Παγανιστικές Δοξασίες της Θεσσαλικής Επαρχίας" Στο Κόκκινο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Οι «Παγανιστικές Δοξασίες της Θεσσαλικής Επαρχίας

Λογοτεχνία στον 105,5 Στο Κόκκινο: Δέκα ηθοποιοί διαβάζουν τις «Παγανιστικές Δοξασίες της Θεσσαλικής Επαρχίας» του Χρυσόστομου Τσαπραϊλη. Από 21/2 έως και 1/3 καθημερινά στις 19:00 και στις 22:00 το βράδυ. Διαβάζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βίκυ Βολιώτη, Νατάσα Εξηνταβελόνη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κώστας Ξυκομηνός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Έφη Παπαθεοδώρου, Μαρία Παπαφωτίου, Όμηρος Πουλάκης, Κώστας Φιλίππογλου


Η λογοτεχνία επιστρέφει Στο Κόκκινο! Μετά τα Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα οποία διαβάστηκαν σε δέκα ξεχωριστά ραδιοφωνικά ένθετα από αγαπημένους καταξιωμένους, αλλά και νέους ηθοποιούς, σειρά αυτή τη φορά έχει το έργο ενός νέου συγγραφέα, που έκανε αίσθηση πριν από τρία χρόνια με την folk horror συλλογή διηγημάτων του.


Πρόκειται για τις «Παγανιστικές Δοξασίες της Θεσσαλικής Επαρχίας» του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη. Μία σειρά διηγημάτων εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα της θεσσαλικής γης, τους θρύλους και τις παραδόσεις της η οποία του χάρισε και μία υποψηφιότητα για το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα. Με κεντρικό άξονα τον τόπο και τον τρόμο, θα ακουστούν ιστορίες από τα Βλαχοχώρια, τα Καραγκουνοχώρια, τα Δρακοχώρια, αλλά και τις πόλεις του Κάμπου.


Μία πρωτοβουλία του Κόκκινου που συνδυάζει την παράδοση μέσω της προφορικότητας, την κλασική λογοτεχνία τρόμου, αλλά και την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι Παγανιστικές Δοξασίες ξεκίνησαν ως αναρτήσεις στη σελίδα που δημιούργησε ο συγγραφέας στο Facebook και μέχρι σήμερα μετρά πάνω από δέκα χιλιάδες ακολούθους. Με μπαρόκ στυλ, επιρροές από Τόλκιν έως και Λάβκραφτ, ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης μας βάζει σε έναν κόσμο, όπου οι νεράιδες, τα αγέννητα παιδιά, τα στοιχειά, οι νεκροί και όλα τα αθέατα του υλικού κόσμου εισβάλλουν στις ζωές των κατοίκων της Θεσσαλικής Επαρχίας, άλλες φορές τρομάζοντας τους, άλλες τιμωρώντας τους και άλλες απλώς υπενθυμίζοντάς τους τις επιταγές της παλιάς, ξεχασμένης θρησκείας…


Από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 1η Μαρτίου, καθημερινά στις 19:00 και στις 22:00 αγαπημένοι ηθοποιοί, θα διαβάζουν δύο διαφορετικά διηγήματα στον 105.5 Στο Κόκκινο.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο