ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Β. Αποστόλου: Πανηγυρίζει ο Βορίδης για τα κονδύλια που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Β. Αποστόλου: Πανηγυρίζει ο Βορίδης για τα κονδύλια που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Καρπός της μεθοδικής διεκδίκησης από το 2015 ώστε να επιστραφούν παρακρατήσεις 1 δισ. ευρώ από πρόστιμα για κακή διαχείριση στα βοσκοτόπια είναι τα κονδύλια που πανηγυρικά παρουσιάζει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είπε ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


«Τουλάχιστον μία στοιχειώδη αναγνώριση στις προσπάθειες που κάναμε την όφειλε ο κ. Βορίδης, είπε ο κ. Αποστόλου, για τις εξαγγελίες περί χρηματοδοτήσεων για τους αγρότες και κτηνοτρόφους», είπε ο κ. Αποστόλου.

Θύμισε ότι το 2015 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «από τους πρώτους φακέλους που ενδιαφερθήκαμε ήταν οι σχέσεις μας με την ΕΕ ... βρήκαμε δημοσιονομικές διορθώσεις, δηλαδή πρόστιμα, περίπου 1,3 δισ. ευρώ ... τα είχαμε πληρώσει στην ΕΕ μέσω παρακρατήσεων για την κακή διαχείριση ενισχύσεων και ιδιαίτερα για θέματα που είχαν να κάνουν με τους βοσκότοπους και τις επιλέξιμες εκτάσεις ... βρήκαμε 1 δισ. ευρώ πρόστιμα για αυτό το ζήτημα». Μετά τις κατάλληλες ενέργειες και προσφυγές προς την ΕΕ, «φέραμε νόμο για την διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών ... έχουμε πάνω από 50 εκατ. στρέμματα στην Ελλάδα», όπως διευκρίνισε.

Τελικά η Ελλάδα κέρδισε την υπόθεση και τώρα τα κονδύλια επιστρέφονται. «Αυτά τα 279 εκατ. ευρώ ήταν μία πρώτη φάση, έχουμε άλλες δύο μεγάλες φάσεις από άλλα 300 εκατ. ευρώ περίπου ... 900 εκατ. ευρώ περίπου θα επιστρέψουν στον κρατικό προϋπολογισμό, πρέπει να πάνε κυρίως στους κτηνοτρόφους», τόνισε ο ίδιος.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο