ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Σπ. Λάππας: Νομικός σκοταδισμός η επιδίωξη της αποκάλυψης των προστατευόμενων μαρτύρων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σπ. Λάππας: Νομικός σκοταδισμός η επιδίωξη της αποκάλυψης των προστατευόμενων μαρτύρων

«Νομικό σκοταδισμό» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, μιλώντας Στο Κόκκινο τα όσα συμβαίνουν την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν εμπλοκή του τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS με αφορμή τη θέση της πλειοψηφίας των βουλευτών, οι οποίοι την απαρτίζουν, καθώς ουσιαστικά ζητούν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων.


Ο κ. Λάππας, που είναι επικεφαλής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη επιτροπή στον Στάθη Σχινά εξήγησε ότι όσα γίνονται στην Προανακριτική δεν είναι απλώς κοινοβουλευτική αδιαφορία στους θεσμούς, είναι συμπεριφορές αχαρακτήριστες, πρωτοφανείς και επικίνδυνες όχι για την κυβέρνηση αλλά για τη χώρα.

Εξήγησε ότι όπως πολύ φοβάται η Ελλάδα θα πληρώσει σοβαρό τίμημα από τα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα που ενδιαφέρονται.  

Ο βουλευτής εξήγησε μιλώντας και ως νομικός «με πιάνει απέραντη θλίψη για όλα αυτά» καθώς το αρμόδιο όργανο το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων στη ΓΑΔΑ (που έχει και την τεχνική υποδομή) και εξηγούσε στους βουλευτές πως πρέπει να γίνει η διαδικασία για λήψη κατάθεσης από τους προστατευόμενους μάρτυρες και εκείνοι να αδιαφορούν.

Ο κ. Λάππας ανέφερε πως την πάτησαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΛ καθώς η διαδικασία στη ΓΑΔΑ για τους προστατευόμενους γίνεται μόνο με τεχνικά μέσα και αυτό είναι κάτι που δεν το υπολόγισαν.

Ο βουλευτής για την αξία της προστασίας των μαρτύρων εξήγησε ότι στην υπόθεση του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS έχουμε δύο θανάτους και μια απόπειρα πτώσης από το ξενοδοχείο Hilton και εξήγησε περαιτέρω ότι αναφέρεται στον θάνατο του Μαυρίκου και του μοτοσικλετιστή στο πλαίσιο της έρευνας για τον ρόλο των ΜΜΕ με τη φαρμακοβιομηχανία.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο