ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Το ξύλο βγήκε από... τους υπουργούς του Μητσοτάκη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Το ξύλο βγήκε από... τους υπουργούς του Μητσοτάκη

Όταν μία κυβέρνηση έχει υπουργό που διατείνεται σε όλους τους τόνους ότι το ξύλο... βγήκε από τον παράδεισο, δυστυχώς έτσι θεωρεί την νομιμότητα, είπε για όσα συμβαίνουν στα νησιά ο επικεφαλής της παράταξης Δίκτυο Πολιτών και δημοτικός σύμβουλος Χίου Μάνος Στάθης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Ο κ. Στάθης αρχικά περιέγραψε τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στη Χίο ενόψει της νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων, αλλά και της σύσκεψης του συντονιστικού τους οργάνου για να προσδιοριστούν οι δράσεις της σημερινής ημέρας μετά την αστυνομική βία που υπέστησαν.

«Όταν μία κυβέρνηση έχει υπουργό που διατείνεται σε όλους τους τόνους ότι το ξύλο... βγήκε από τον Παράδεισο, δυστυχώς έτσι θεωρεί την νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάθης.

Στη Χίο γίνονται πράγματα πρωτόγνωρα για τους Χιώτες, αποτελεί μεγάλη προσβολή για την τοπική κοινωνία. «Έγινε κατάχρηση δακρυγόνων χωρίς να υπάρχει λόγος, δεν υπήρχαν συντονισμένες ομάδες πολιτών, με στυλιάρια κτλ. όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν. Ήταν μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Και ξαφνικά άρχισαν να φεύγουν βροχή τα δακρυγόνα. Δημιουργήθηκε πανικός, πέταγαν τα δακρυγόνα... πλουσιοπάροχα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο μάλιστα κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων των συγκεντρωμένων και μετά... κατήγγειλαν τους κατοίκους ότι έσπασαν τα δικά τους αυτοκίνητα...

Τόνισε παράλληλα το ρόλο του στρατού, με τις μπουλντόζες του Τεχνικού που μπήκαν στον επιταχθέντα χώρο για τις πρώτες εργασίες και για μία επίδειξη, ότι έχουν πιάσει τον χώρο. «Δεν έγιναν πολλές εργασίες, ένα κομμάτι της επιταχθείσας περιοχής στρώθηκε, τίποτε άλλο».

Έχουν έρθει επίσης μηχανήματα από την Αθήνα, η αύρα της ΕΛΑΣ που ρίχνει νερό, δυνάμεις καταστολής, υπάρχουν διάχυτες πληροφορίες, «στην τοπική κοινωνία έχει διαδοθεί ότι έρχονται άλλες πέντε διμοιρίες ΜΑΤ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει».

Σε κάθε περίπτωση, «τα πράγματα είναι πάρα πολύ έντονα, φοβάμαι μήπως η κατάσταση εκτραχυνθεί κι άλλο», υπογράμμισε ο κ. Στάθης, γιατί οι Χιώτες αντιλαμβάνονται όλους αυτούς «ως δυνάμεις κατοχής, ακριβώς έτσι ... όταν ακούς από ανθρώπους κάποιας ηλικίας ότι "είμαι εθνοφύλακας και στο σπίτι έχω το G3 για να υπερασπίσω τη γη μου", καταλαβαίνετε πόσο μπορεί να ξεφύγει αυτό. Δεν υπάρχει δυστυχώς λογική, η κυβέρνηση αυτή την στιγμή κάνει κινήσεις παραφροσύνης. Φοβάμαι μήπως ο λαός της Χίου αντιδράσει με τις ίδιες κινήσεις, κινήσεις ίδιας βιαιότητας», προειδοποίησε.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο